Ιράκ - Απελευθερώθηκε η αμερικανίδα όμηρος Τζιλ Κάρολ

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 15:23
UPD:15:44
A- A A+

Την απελευθέρωση της αμερικανίδας δημοσιογράφου, Τζιλ Κάρολ, η οποία κρατείτο όμηρος επί τρεις και πλέον μήνες στο Ιράκ, επιβεβαίωσε η εφημερίδα στην οποία εργάζεται, «Christian Science Monitor».

Η είδηση για την απελευθέρωσή της επιβεβαιώθηκε και από τον πατέρα της, πρόσθεσε η εκπρόσωπος της εφημερίδας Έλεν Τάτλ.

Την είδηση για την απελευθέρωση της Κάρολ είχαν μεταδώσει νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων ANSA και το BBC, επικαλούμενα τον επικεφαλής του ιρακινού Ισλαμικού Κόμματος Τάρεκ αλ Χασίμι. «Απελευθερώθηκε και βρίσκεται προς το παρόν στο σπίτι μου», είχε δηλώσει ο Χασίμι χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Στη συνέχεια πηγή του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι η Κάρολ είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται στο κυβερνητικό και διπλωματικό κτιριακό συγκρότημα στην «Πράσινη Ζώνη» της Βαγδάτης.

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα η αμερικανίδα δημοσιογράφος είχε παραδοθεί σε γραφείο του Ισλαμικού Κόμματος στην περιοχή Αμρίγια της Βαγδάτης. Η Αμρίγια αποτελεί οχυρό των σουνιτών ανταρτών και το Ισλαμικό Κόμμα είναι ένα από τα κύρια πολιτικά κινήματα των σουνιτών.

Η 28χρονη Κάρολ είχε απαχθεί στις 7 Ιανουαρίου από ενόπλους στη Βαγδάτη. Ο οδηγός της είχε καταφέρει να δραπετεύσει, αλλά ο διερμηνέας της ¶λαν Ενουίγια είχε σκοτωθεί. Το πτώμα του είχε βρεθεί στο σημείο της απαγωγής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή