Πολιτικές αναταράξεις από τις δηλώσεις Βουρλούμη

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 16:38
A- A A+

Πολιτικές αναταράξεις προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη, που ζήτησε την άμεση και πλήρη ιδιωτικοποίηση του οργανισμού και υπαινίχθηκε «παράγκες». Σύμφωνα με τον κ. Βουρλούμη, «ο ΟΤΕ ιδιωτικοποιήθηκε μόνο μερικώς, καθώς οι βασικές του δομές έμειναν στη θέση τους και μάλιστα ορισμένες οχυρώθηκαν με νόμους. Στην αρχή», πρόσθεσε, «το τιμόνι δεν ακούει. Η διοίκηση, αν θέλει να κάνει έργο, θα πρέπει να πάρει τον έλεγχο στα χέρια της από τρεις ομάδες: Κόμματα και πολιτικούς, συνδικαλιστές, αλλά και από τα στελέχη εκείνα που εργάζονται εναντίον των συμφερόντων της επιχείρησης, γιατί δουλεύουν για λογαριασμό προμηθευτών ή άλλων συναλλασσομένων».

Στην πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη πως «δεν υπάρχει θέμα περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ κατά το τρέχον έτος», παρέπεμψε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, προσθέτοντας ότι «για θέματα ιδιωτικοποιήσεων αποφασίζει η κυβέρνηση».

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Ν. Καραχάλιος ερωτώμενος από τον Βασίλη Σκουρή στον ALPHA RADIO για τη «δήλωση του κ. Βουρλούμη ο οποίος λέει ιδιωτικοποίηση τώρα, αλλιώς ο ΟΤΕ χάνεται», δήλωσε «πιστεύω ότι είναι εναρμονισμένος με το πρόγραμμα της Ν.Δ., η Ν.Δ. θέλει μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν προβλήματα στη λειτουργία τους, να λειτουργήσουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, είναι στην κατεύθυνση του προγράμματός μας αλλά ας αφήσουμε τον Υπ. Οικονομίας και τον Υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών, τους κ. Αλογοσκούφη και τον κ. Λιάπη να κάνουν εκείνοι την εισήγησή τους. Επί της αρχής δεν είναι κάτι το οποίο μας βρίσκει αντίθετους. Αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος σε κάθε τι που αποφασίζουμε επί της αρχής, ο τρόπος εκτέλεσης».

Εντονη ήταν η αντίδραση της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Εκανε λόγο για απαράδεκτες συκοφαντίες κατά των εργαζομένων και επικίνδυνες νεοφιλελεύθερες συνταγές που οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/30/1172718.htm .

«Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι αν δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της υπάρχουν -όπως ισχυρίζεται ή υπαινίσσεται κατά καιρούς ο κ. Βουρλούμης- «κυκλώματα και θύλακες αδιαφάνειας στον ΟΤΕ», αυτό βαραίνει την ίδια», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/30/1172665.htm .

«Οσον αφορά τις κομματικές-πελατειακές εξαρτήσεις στον ΟΤΕ και τη διασύνδεση στελεχών του με προμηθευτές, ο κ. Βουρλούμης ας μην κάνει πως ανακάλυψε τώρα την Αμερική, αφού ο ίδιος δύο χρόνια τώρα διατήρησε, συνεργάστηκε αρμονικά και εξέθρεψε αυτά τα κυκλώματα», σχολίασε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή