Μπάσκετ: Νίκη... τριάδας για την ΑΕΚ

Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 19:58
UPD:20:40
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Επίδειξη δύναμης έκανε η ΑΕΚ στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα Πατρών, τον οποίο νίκησε με 83-62 στο ΟΑΚΑ, βελτίωσε το ρεκόρ της σε 12-5, ανέβηκε στην τρίτη θέση και κάλυψε τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου στην Πάτρα (69-79).

Η άμυνα της Ένωσης υποχρέωσε τους φιλοξενούμενους σε 25 λάθη (!), ενώ η αχαϊκή ομάδα ήταν και πολύ άστοχη από την περιφέρεια, μετρώντας μόλις 5/26 τρίποντα.

Ο Ματσιούλις με 18 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ της νικήτριας, ενώ ο Τζέιμς πρόσθεσε άλλόυς 15. Από τον Προμηθέα Πατρών ξεχώρισε ο Τσαϊρέλης με 11 πόντους.

Το Περιστέρι χρειάστηκε παράταση (80-80 κ.δ.) για να υπερασπιστεί την έδρα του και να παραμείνει στην τρίτη θέση της κατάταξης. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη επικράτησε με 94-93 της μαχητικότατης Κύμης, υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στη 13η απώλεια.

Η Κύμη είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τον Μπεντίλ όμως να ευστοχεί σε λέι απ στα 12΄΄ για τη λήξη της κανονικής διάρκειας και να στέλνει το ματς στην παράταση.

Στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα του επιπλέον πενταλέπτου, και ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ με +4 (89-93), οι διαιτητές δεν... είδαν βήματα του Μουρ, ενώ στη συνέχεια έδωσαν καταδικαστικό φάουλ και τεχνική ποινή στον πάγκο της Κύμης, για να μειώσει το Περιστέρι και εν τέλει να πάρει τη νίκη με το καλάθι του 17χρονου Καράμπελα.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο PAOK Sports Arena του Χολαργού με 80-73. Κομβική για την εξέλιξη του ματς αποτέλεσε η αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων από τα 6.75 (10/21 τρίποντα). 

Ο Χρυσικόπουλος ήταν ο κορυφαίος στο παρκέ (16π. με 4/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασ., 1 μπλ.), έχοντας στηρίγματα από τους Γκος και Τέπιτς (από 11 πόντους). Από τους φιλοξενούμενους πάλεψε περισσότερο ο Γιάνκοβιτς (20π., 2 ασ).

Επιστροφή στις νίκες για τον Ήφαιστο Λήμνου και μάλιστα με σπουδαίο «διπλό» στη Ρόδο. Οι νησιώτες επικράτησαν με 78-60 του Κολοσσού, αυξάνοντας το ρεκόρ τους σε 9-8 και κάνοντας ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την οκτάδα.

Στον αντίποδα, ο ουραγός Κολοσσός υποχώρησε σε 2-15, με τη θέση του να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία.

Πρωταγωνιστής της επιτυχίας του Ήφαιστου ήταν ο  Ουίγκινς με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ από τους γηπεδούχους, οι οποίοι τα... έσπασαν από τα 6.75 (6/32 τρίποντα), προσπάθησαν οι Τσούπκοβιτς (12π.), Ντεμπς (12π.) και Πίνκστον (12π.).

Ο Πανιώνιος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από επτά συνεχείς ήττες, παίρνοντας βαθμολογική «ανάσα» στην προσπάθεια που καταβάλει για αποφυγή του υποβιβασμού.

Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 101-91 του Λαυρίου, «εγκαινιάζοντας» με τον καλύτερο τρόπο τη νέα έδρα τους, το κλειστό του Παλαιού Φαλήρου. Ο Ιστορικός βελτίωσε το ρεκόρ του σε 4-13, «πιάνοντας» στην κατάταξη το Λαύριο, το οποίο όμως έχει το πάνω χέρι από την ευρεία νίκη του στον πρώτο γύρο (90-60).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις