Τέλος οι αγώνες της Δευτέρας στην Ισπανία

Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 12:36
UPD:17:40
REUTERS/HEINO KALIS
A- A A+

Η πίεση των φιλάθλων, κυρίως των μικρομεσαίων ομάδων, αποδείχθηκε αποτελεσματική στην Ισπανία.

O πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη αγωνιστική περίοδο καταργούνται οι αναμετρήσεις της Δευτέρας.

Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ανάλογη απόφαση και για τα παιχνίδια της Παρασκευής, αν και για την περίπτωση αυτή φάνηκε πιο διαλλακτικός.

«Δεν θα υπάρχει πια ποδόσφαιρο τις Δευτέρες. Από την επόμενη σεζόν, ποδόσφαιρο θα υπάρχει το Σάββατο και την Κυριακή. Οι "μπίζνες" είναι σημαντικές, αλλά οι φίλαθλοι είναι πιο σημαντικοί», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

Με δεδομένο ότι οι μεγάλες ομάδες της La Liga (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Σεβίλη, Βαλένθια) δεν παίζουν ποτέ Δευτέρα, το... βάρος των αγώνων αυτών πέφτει στις υπόλοιπες ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος, γεγονός που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει δώσει ως τώρα 8 από τους 25 αγώνες της τη φετινή σεζόν τη Δευτέρα.

Τον περασμένο μήνα, οπαδοί της Αλαβές μπήκαν στο γήπεδο πέντε λεπτά μετά την έναρξη του ματς με τη Λεβάντε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ μία μερίδα αυτών έστησε μία... κηδεία στις εξέδρες του «Μεντιθορόθα», χρησιμοποιώντας ένα φέρετρο για τον «θάνατο του σύγχρονου ποδοσφαίρου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις