Την Κυριακή η παρέλαση στο Μανχάταν για την επέτειο του 1821

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ομογένειας για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 12:00
A- A A+

Κορυφώνονται αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις του Ελληνισμού της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης για τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης και Ανεξαρτησίας.

Την Κυριακή, στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν. Θα προηγηθεί δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, καθώς και δεξίωση με χαιρετισμούς από τους επίσημους προσκαλεσμένους. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Καλαντζής και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θανάσης Νάκος.

Η φετινή παρέλαση θα είναι αφιερωμένη στους Ελληνες μετανάστες, αλλά και τη νεολαία. Επίσης, θα τιμηθεί ο αείμνηστος αρχιεπισκόπος Ιακώβος, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι στις 10 Απριλίου, μερικά λεπτά μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης.

Τελετάρχες θα είναι ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Αντριου Αθενς, ο πρόεδρος της τράπεζας «Μάραθων», Πολ Σταθουλόπουλος και ο επιχειρηματίας, Τζον Ράγκος.

Οπως εξάλλου, δήλωσε ο υπεύθυνος της φετινής παρέλασης, Ντίνος Ράλλης, εκτός από τους τελετάρχες, στην παρέλαση θα λάβουν μέρος και οι ομογενείς ηθοποιοί, Μελίνα Κανακαρίδου και Λούι Μάντιλορ, γνωστός από την ταινία «Γάμος αλά ελληνικά», καθώς και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Στην παρέλαση της Κυριακής θα συμμετάσχει και ομάδα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Χθες βράδυ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, παρέθεσε δεξίωση στη δημαρχιακή κατοικία. Ο κ. Μπλούμπεργκ μίλησε με κολακευτικά λόγια για την Ελλάδα και την Ομογένεια, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, βουλευτών, αξιωματούχων των δημοτικών και πολιτειακών αρχών, καθώς και δεκάδων παραγόντων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Σήμερα, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Μπόουλινγκ Γκριν του Νότιου Μανχάταν η καθιερωμένη τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας από τμήμα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή