Η Ταϊβάν είναι η επόμενη μεγάλη αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 14:20
UPD:14:20
REUTERS/MICHAEL KOOREN
A- A A+

Η Ταϊβάν έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια μια εντυπωσιακή άνοδο για να δημιουργήσει τη νέα ανερχόμενη υπεράκτια αιολική αγορά στον κόσμο, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της χώρας άνοιξε μόλις τον Απρίλιο του 2017.

Με τη θέσπιση ενός σαφούς στόχου 5,5 γιγαβάτ εγκαταστημένης δυναμικότητας ισχύος υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2025, προσφέροντας παράλληλα μία ελκυστική αρχική επιδότηση, και δημιουργώντας ένα σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο για την ανάπτυξη ανεμογεννητριών, η Ταϊβάν έχει προσελκύσει τις κορυφαίες εταιρείες υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Αυτό την τοποθετεί σε ισχυρή θέση ώστε να γίνει ένας κόμβος εφοδιασμού και εξειδίκευσης για την τεράστια ανερχόμενη αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ασία. 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τάση αυτή δεν είναι προσωρινή και η Ταϊβάν πρόκειται να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες της παγκόσμιας υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας. Πέραν του στόχου του 2025, η Ταϊβάν έθεσε έναν ενδεικτικό στόχο ύψους 10-17 γιγαβάτ έως το 2030, δίνοντας θετικά μηνύματα στους επενδυτές και τους κατασκευαστές ότι υπάρχει τεράστιο δυναμικό για την περαιτέρω ανάπτυξη της υπεράκτιας αγοράς της Ταϊβάν κατά τις επόμενες δεκαετίες, δίνοντας το έναυσμα και σε άλλες ασιατικές αγορές με αντίστοιχες δυνατότητες.

Παρόλο που η μείωση των αρχικών επιδοτήσεων προκάλεσε αμφιβολίες για το μέλλον της ανερχόμενης αγοράς, οι προσπάθειες της βιομηχανίας κατέστησαν την αγορά βιώσιμη, με προβλέψεις ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί τα επόμενα έτη, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και παρέχοντας ευκαιρίες για την τοπική οικονομία.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή