Πέντε τραυματίες σε επεισόδια στην Πτολεμαΐδα (βίντεο)

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 16:57
UPD:18:52
kozanimedia.gr
A- A A+

Τέσσερις αστυνομικοί και ένας διαδηλωτής τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν σήμερα στην Πτολεμαΐδα, κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των πρώτων πυροσβεστών από την Σχολή του Π.Σ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν περίπου 50 - 60 άτομα, της ομάδας των αυτοαποκαλούμενων «Πτολεμαίων της Μακεδονίας» που συγκεντρώθηκαν σε απόσταση από τη σχολή, ανταποκρινόμενοι στο χθεσινό «προσκλητήριο ακροδεξιών κύκλων», επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, που είχε στηθεί σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη Σχολή, με αποτέλεσμα να γίνουν συμπλοκές.

KOZANIMEDIA

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ από αστυνομική πηγή, επικεφαλής των «Πτολεμαίων», ήταν γνωστός ακροδεξιός της περιοχής, ο οποίος μάλιστα έχει και τη συνδικαλιστική ιδιότητα.

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ο ένας έχει θλάση πλευρών, ο δεύτερος εξάρθρημα ώμου και οι άλλοι δύο μώλωπες από χτυπήματα.

Σύμφωνα με δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, μετά την τελετή ορκωμοσίας των πρώτων αποφοίτων στη σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας τη «σημερινή σημαντική μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πτολεμαΐδα και τη Δυτική Μακεδονία επιχείρησαν να την αμαυρώσουν κάποιοι ακραίοι, προσπαθώντας να σταματήσουν την ορκωμοσία των Πυροσβεστών».

«Πρόκειται για ακραίους κύκλους, που κινούνται με βάση ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία. Επιτέθηκαν στην αστυνομία και έγινε σύγκρουση, στοχευμένη, προαποφασισμένη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο λαός της Πτολεμαΐδας, ο λαός της Κοζάνης τους γύρισε την πλάτη», πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή