O πρωθυπουργός επέστρεψε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μεταβαίνει

Στη Ρώμη
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 16:18
A- A A+

Ολοκληρώνονται στη Ρώμη οι εργασίες του 17ου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής αναχώρησε από την ιταλική πρωτεύουσα το πρωί, αφού ψήφισε για την ανάδειξη των διοικητικών οργάνων του κόμματος.

Ο κ. Καραμανλής αρκέστηκε να ευχηθεί καλή επιτυχία ενόψει των γενικών εκλογών της 9ης και 10ης Απριλίου στον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον οποίο όλοι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί που παρίσταντο στην ομιλία του, απέφυγαν διακριτικά, ενώ κανείς δεν κάθισε δίπλα του. Οι πρόσφατες δηλώσεις του για τους κομμουνιστές http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/27/1171387.htm και το ευρώ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/30/1172716.htm προκάλεσαν αναταραχή στους κόλπους του ΕΛΚ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο συνασπισμός του βρίσκεται πίσω από εκείνον του Πρόντι κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Κι ενώ ο πρωθυπουργός επέστρεψε από την Ιταλία, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου -με διπλή ιδιότητα- ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. μεταβαίνει στη Ρώμη, συμμετέχοντας ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία της Ενωσης των Κομμάτων της Αριστεράς. Ο κ. Παπανδρέου αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον ηγέτη της Ενωσης και υποψήφιο για την πρωθυπουργία της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσει για την Τεργέστη, προκειμένου να συμμετάσχει σε δύο προεκλογικές εκδηλώσεις, μαζί με το γραμματέα του Κόμματος των Δημοκρατών της Αριστεράς, Πιέρο Φασίνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή