Σιούφας: «Έρχεται η Νέμεσις στη ΓΓΕΤ»

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 17:02
A- A A+

Για επερχόμενη «Νεμέσις» στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ν. Χριστοδουλάκη σχετικά με τη διοικητική διάσπαση της ΓΓΕΤ (Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας).

«Ερευνώνται πολύ σοβαρά θέματα, όπως η αγορά ενός δήθεν επιστημονικού καραβιού, του “Φαλκον”, που αγοράστηκε με 145 εκατ. δραχμές, μετασκευάστηκε με 190 εκατ. δραχμές το 2000 και παραμένει, πληρώνοντας 60.000 ευρώ το χρόνο, αχρησιμοποίητο», δήλωσε χαρακτηριστικά στην απάντησή του ο κ. Σιούφας, σημειώνοντας ότι «κάποιοι ανησυχούν, γιατί έρχεται η Νέμεσις».

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας έχει ζητήσει από το υπουργείο των Οικονομικών και την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων να ερευνηθεί σε βάθος για το τι έγινε με το πρόγραμμα ΕΛΕΥΘΩ (περίπτωση IQUB): «Ανησυχούν ορισμένοι και νόμιζαν λανθασμένα ότι με το να καταθέσετε αυτή την ερώτηση, μπορείτε να κάνετε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να γονατίσει», γιατί εστάλη στον εισαγγελέα το πρόγραμμα IVEN αλλά και το πρόγραμμα που αφορά στα ΠΑΒΕΤ. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Σιούφας, πρόκειται «για μια σκαστή περίπτωση, για την οποία σύντομα η ελληνική Δικαιοσύνη θα δώσει τις απαντήσεις της».

«Αυτός είναι ο λόγος που σας έφερε σήμερα εδώ, κύριε Χριστοδουλάκη: Η μεγάλη σας ανησυχία και όχι η ανησυχία σας για την έρευνα και την τεχνολογία», παρατήρησε ο υπουργός, διευκρινίζοντας πάντως ότι τα όσα είπε δεν αφορούν στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλάκης μίλησε για υπεκφυγές και για μανία διάλυσης του πυρήνα της ΓΓΕΤ «πιθανόν» -όπως είπε- λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ». Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομίας, η κυβέρνηση μετατρέπει τη ΓΓΕΤ από προπύργιο ερευνητικής και τεχνολογικής πολιτικής σε ένα πύργο «κομματικής Βαβέλ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή