Βοηθός ΥΠΕΞ ΗΠΑ: «Συνεπής η στάση της Ελλάδος έναντι της ΠΓΔΜ»

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 17:40
A- A A+

«Συνεπή» χαρακτήρισε τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην ΠΓΔΜ αναφορικά με την ευρωπαϊκή της πορεία, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ντάνιελ Φριντ.

«Η Ελλάδα δεν προσπάθησε να εμποδίσει τις μέχρι σήμερα προσπάθειες της χώρας για την ένταξή της στην Ε.Ε. με την ονομασία FYROM. Έδωσε το λόγο της γι αυτό και έπραξε αναλόγως », δήλωσε ο κ. Φριντ.

Ο αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν πως η Ελλάδα επιθυμεί να αποτελέσει καλό γείτονα της ΠΓΔΜ. «Η Ελλάδα μας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα με την "Μακεδονία", εκτός αυτό της ονομασίας. Ελπίζω ότι έτσι έχουν τα πράγματα και εμείς ασφαλώς υποστηρίζουμε τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», πρόσθεσε.

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε πάντως, ότι οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία και μένουν στη θέση αυτή, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον παράλληλα, υποστηρίζει τη διαμεσολαβητική προσπάθεια του Μάθιου Νίμιτς και θα αποδεχτεί οποιαδήποτε λύση προκύψει από τις συνομιλίες για την εκκρεμότητα της ονομασίας στην έδρα του ΟΗΕ.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή