Συνάντηση Βαληνάκη - Μπράιζα για εξελίξεις στη ΝΑ Ευρώπη

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 19:02
A- A A+

Με τον αναπληρωτή βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μπράιζα, συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υφυπουργός Γιάννης Βαληνάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, για τις εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ευρύτερα για τις ευρωατλαντικές σχέσεις.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των συνομιλιών, ο κ. Βαληνάκης τόνισε ότι «η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονιάς μας είναι πολύ σημαντική και για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι με αυτήν την προοπτική θα υπάρξει μια γειτονιά σταθερότητας, συνεργασίας και ευημερίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κάτι που είναι προς όφελος όλων».

«Μιλάμε για τη μετατροπή της γειτονιάς μας, των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε μια ευρωπαϊκή γειτονιά, δεδομένου ότι όλες σχεδόν οι χώρες της περιοχής βαδίζουν, η κάθε μία με διαφορετικές ταχύτητες βέβαια, προς την ευρωατλαντική ενσωμάτωση. Αυτό σημαίνει ότι για να φτάσουν μέχρι εκεί θα πρέπει πρώτα να εκπληρώσουν όλους τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν πολύ καθαρά περιγραφεί στα σχετικά κείμενα», πρόσθεσε ο κ. Βαληνάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή