Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 13:31
UPD:13:37
REUTERS/SERGIO PEREZ
A- A A+

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακύρωσε απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία χαρακτήριζε ως κρατική ενίσχυση το φορολογικό καθεστώς τεσσάρων ισπανικών επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων και συγκεκριμένα των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Οσασούνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι Βρυξέλλες είχαν αποφανθεί το 2016 ότι αυτοί οι σύλλογοι για περίπου 20 χρόνια πλήρωναν μειωμένους φόρους, υπό το καθεστώς των μη κερδοσκοπικών αθλητικών συλλόγων, βάσει ενός νόμου του 1990.

Μια μεταχείριση που οι Βρυξέλλες έκριναν απολύτως αδικαιολόγητη και αντίθετη προς την εσωτερική αγορά, ζητώντας από την ισπανική κυβέρνηση να ζητήσει την επιστροφή ποσών που θεωρήθηκαν παράνομη κρατική ενίσχυση.

Ωστόσο, οι τέσσερις σύλλογοι αμφισβήτησαν την απόφαση ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο τελικά τους δικαίωσε.

Όπως -μεταξύ άλλων- αναφέρεται στην απόφαση, «η Επιτροπή υπέπεσε σε σφάλμα στην εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών και δεν εκπλήρωσε επαρκώς την υποχρέωση να αποδείξει ότι το επίδικο μέτρο παρείχε πλεονέκτημα στους δικαιούχους του».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις