Ν.Δ.: Ο κ. Τσίπρας να διαμηνύσει παντού ότι δεν υφίσταται ζήτημα «μακεδονικής» μειονότητας

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 19:14
UPD:19:52
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ζήτημα "μακεδονικής" μειονότητας ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα» τονίζει η Νέα Δημοκρατία, «επειδή το BBC δεν είναι Documento και επειδή όσα γράφει τα διαβάζει η διεθνής κοινότητα».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και η μέθοδος να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία επειδή εγκαίρως τον προειδοποίησε για τις δυσμενείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών ούτε ωφελεί, ούτε πείθει πια κανέναν».

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζει πως «το άρθρο του BBC δυστυχώς επιβεβαιώνει πολύ γρήγορα την ορθότητα της εναντίωσής μας στη συμφωνία των Πρεσπών, τους εντονότατους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας για τις επιζήμιες συνέπειές της. Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Η κυβέρνηση θερίζει τώρα τις θύελλες που έσπειρε».

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του BBC, που έκανε λόγο για «αόρατη μειονότητα Σλαβομακεδόνων» στην Ελλάδα και τόνιζε, μεταξύ άλλων, πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα αναγνώρισε την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή