«Ωκεανίς»: Μετ' εμποδίων και πάλι οι μετακινήσεις - 6.000 κεραυνοί την Κυριακή

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 19:03
UPD:22:22
Eurokinissi/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Απροσπέλαστα, εξαιτίας του χιονιού ή και πλημμυρών, παραμένουν πολλά σημεία του εθνικού κι επαρχιακού οδικού δικτύου.

Όπως επικαιροποίησε η ΕΛ.ΑΣ. (ώρα 21:00 Κυριακής), η κυκλοφορία εξακολουθεί να μη διεξάγεται σε τμήματα 21 Νομών της χώρας, ενώ μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κινούνται τα οχήματα σε τμήματα 24 Νομών.

Παράλληλα, εκατοντάδες είναι οι κλήσεις στην πυροσβεστική στο Λεκανοπέδιο: Μόνο σε ένα 12ωρο (06:00-18:00) την Κυριακή, έφθασαν συνολικά τις 147 για κοπές δέντρων και τις 109 για απομακρύνσεις αντικειμένων.

Την ίδια ώρα, παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά-Ραφήνα-Λαύριο, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Ρίου-Αντιρρίου, Αγίας Μαρίνας-Νέων Στύρων, Κεραμωτής Καβάλας-Θάσου, Πρίνου Θάσου-Καβάλας, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και Κυλλήνης-Ζακύνθου.

METEO.GR
Τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας

Η «Ωκεανίδα» έχει προκαλέσει ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 16:30 το απόγευμα της Κυριακής καταγράφηκαν σε Αμοργό (84 mm), Κόρωνο Νάξου (78), Κολυμπάρι Χανίων (70), Φαλάσαρνα Χανίων (68), Σαντορίνη (48), Ασκύφου και Πλατανιά Χανίων (39), Στενή Εύβοιας (37).

Και σήμερα ιδιαίτερα έντονη είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα στο Νότιο Αιγαίο, όπου από την αρχή της ημέρας έχουν καταγραφεί περίπου 6.000 κεραυνοί, όπως μετρήθηκαν από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Αρνητικές θερμοκρασίες (έως και -10,8 βαθμούς Κελσίου/Βλάστη Κοζάνης) καταγράφηκαν σε όλη τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, ενώ ισχυρότατες είναι στο Αιγαίο και κατά μήκος του Κορινθιακού κόλπου οι ριπές των ανέμων (Παξιμάδα Καρύστου 124 χλμ/ώρα, Ρωμανός Πάτρας 119, Πεντέλη 111).

Στα Χανιά

Προβλήματα σε πολλές περιοχές των Χανίων προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση κατά τις απογευματινές ώρες.

Η πυροσβεστική δέχτηκε πολλές κλήσεις, κυρίως από κατοίκους υπογείων στο κέντρο της πόλης και άλλες συνοικίες της, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε απάντληση υδάτων.

Ανάλογα προβλήματα αναφέρθηκαν και στην περιοχή της Κισάμου.

Στον παράδρομο της εθνικής οδού Χανίων-Κισάμου, στο ύψος των Μουρνιών ακινητοποιήθηκαν οχήματα, καθώς ο δρόμος πλημμύρισε, ενώ σε πολλούς δρόμους περιοχών κυρίως γύρω από την πόλη η κυκλοφορία γινόταν με μεγάλη δυσκολία.

Σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν αναφερθεί καταπτώσεις χωμάτων και πετρών. Τα περισσότερα προβλήματα παρατηρούνται στον δημοτικό δρόμο προς το χωριό Καλάθενες Κισσάμου, στον δρόμο Πλάτανος - Σφηνάρι και στον δρόμο από την περιοχή Φωτακάδο προς Παλαιά Ρούματα.

Τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Για άλλη μια φορά τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά τμήματα της Κρήτης, όπου θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής, όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο.

Κλειστά σχολεία

Στο μεταξύ, δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας στον δήμο Αθηναίων, καθώς και στην Κεφαλονιά και σε χωριά της Χαλκιδικής, λόγω των δυσκολιών που προκαλεί η κακοκαιρία.

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κλειστά θα μείνουν αύριο και τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης των Κοινοτήτων Παναγίας και Χρυσομηλιάς και του οικισμού Αμπελίων στον Δήμο Μετεώρων. Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του ίδιου δήμου τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 09:00.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από meteo.gr και ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή