Ενίσχυση των αστυνομικών Υπηρεσιών του Πειραιά ζητεί ο δήμαρχος

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 15:28
UPD:15:29
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Nα μην εφαρμοστεί διαταγή της Γ.Α.Δ.Α./Τμήμα Ένστολου Προσωπικού, βάσει της οποίας τα αστυνομικά τμήματα αποδυναμώνονται περαιτέρω καθώς καλούνται να ενισχύσουν τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, ζητεί από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Σε σχετική επιστολή του, επισημαίνει πως το γεγονός αυτό θα φέρει διόγκωση των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων με τραγικές συνέπειες για τον δήμο, τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις, αλλά και τους επισκέπτες.

Ο κ. Μώραλης τονίζει ότι ο Πειραιάς είναι μια πόλη με ιδιαίτερες ανάγκες, λόγω της λειτουργίας του μεγάλου λιμανιού της χώρας, αλλά και της επιβάρυνσης που δέχεται η πόλη από αυτό, όσο κι από τα έργα του μετρό και του τραμ, τα οποία έχουν καθυστερήσει «τραγικά», με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθημερινά προβλήματα στο κυκλοφοριακό, αλλά και στην ευνομία της πόλης.

Ο δήμαρχος Πειραιά παραθέτει τα τρία πιο βασικά προβλήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου, δηλαδή την ελλιπή τροχονόμευση, το παρεμπόριο και την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή περιμετρικά του λιμανιού, υπογραμμίζοντας πως οι όποιες ενέργειες της υποστελεχωμένης δημοτικής αστυνομίας, η οποία διαθέτει μόνο 18 δημοτικούς αστυνομικούς, δεν μπορούν να φέρουν σε καμία περίπτωση τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όπως σημειώνει, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους διοικητές  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά και της Τροχαίας και παρά την προθυμία τους, οι προσπάθειές τους δεν ευοδώνονται, λόγω της έλλειψης προσωπικού και μέσων στα τμήματα του Πειραιά.

Ο Γιάννης Μώραλης επισημαίνει ότι η έλλειψη προσωπικού φτάνει ήδη το 50% σε σχέση με τις οργανικές θέσεις των αστυνομικών υπηρεσιών και υπογραμμίζει ότι η συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής του Πειραιά, «για τα αποτελέσματα της οποίας είχαμε προειδοποιήσει, δημιούργησε περαιτέρω ανασφάλεια στους κατοίκους του Πειραιά».

Με αφορμή όλα αυτά, ο δήμαρχος Πειραιά ζητεί από την υπουργό να μην εφαρμοστεί η διαταγή της Γ.Α.Δ.Α. με την οποία αποδυναμώνονται τα αστυνομικά τμήματα, αλλά να ενισχυθούν με προσωπικό οι αστυνομικές υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και να εντατικοποιηθούν επιχειρησιακά οι ενέργειες των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Μώραλης δεν παραλείπει να αναφέρει στην επιστολή του πως, ενώ έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη συνάντηση με την υπουργό από τον Νοέμβριο του 2018, προκειμένου να την ενημερώσει για τα θέματα της πόλης που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου, αυτή δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή