Euroleague: Η Αρμάνι έριξε στην 7η θέση τον Ολυμπιακό

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 00:23
UPD:00:23
Eurokinissi Sports/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Άλμα πρόκρισης στα play off της Euroleague έκανε η Αρμάνι Μιλάνο, στο σημερινό «πρώτο πιάτο» της 23ης αγωνιστικής.

Με πρωταγωνιστή τον Μάικ Τζέιμς η ιταλική ομάδα υπερασπίστηκε την έδρα της, όπου επικράτησε με 87-83 της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πάλεψε μέχρι το φινάλε, αλλά δεν τα κατάφερε και η Αρμάνι «αναρριχήθηκε» στην έκτη θέση, «ρίχνοντας» τον Ολυμπιακό στην έβδομη.

Ο Μάικ Τζέιμς τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 μπλοκ και 1 κλέψιμο, ενώ από τους Ισραηλινούς ξεχώρισε ο Σκότι Ουίλμπεκιν με 20 πόντους. 

Στη Μόσχα, η ΤΣΣΚΑ μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο την αναμέτρηση με την Γκραν Κανάρια, παρά την απουσία των πολύτιμων Νάντο ντε Κολό και Κόρι Χίγκινς.

Οι Ρώσοι έφτασαν άνετα στη νίκη με 107-85, παραμένοντας στη δεύτερη θέση της κατάταξης (18-5) και υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στη 17η ήττα.

 Ο Δημήτρης Ιτούδης είδε πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίο τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ (18π.) και αποκάλυψη τον νεαρό γκαρντ, Ιβάν Ούχοβ (12π.). Η αποψινή ήταν η 5η διαδοχική επιτυχία της ΤΣΣΚΑ και η 8η σερί απώλεια της Γκραν Κανάρια. 

Τέλος, στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα δεν... αγχώθηκε απέναντι στην Μπασκόνια, υποχρεώνοντας την «οικοδέσποινα» του φετινού φάιναλ φορ στην ήττα με 77-67.

Η Κυπελλούχος Ισπανίας αύξησε σε 14-9 το ρεκόρ της, συνεχίζοντας την καταδίωξη της Αναντολού Εφές και της τετράδας, που δίνει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Στον αντίποδα, οι Βάσκοι υποχώρησαν στην 9η θέση με ρεκόρ 11-12. 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις