Ενεργοποιήθηκε ο αυτόματος μηχανισμός διαφυγής στο αεροσκάφος της ΟΑ

Τρίτη, 04 Απριλίου 2006 12:11
A- A A+

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» παραμένει το αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών που υποχρεώθηκε σε απότομους ελιγμούς πάνω από τη Σκύρο όταν ο πιλότος εντόπισε δύο μαχητικά να πετούν σε κοντινή απόσταση http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/04/1174358.htm .

Συγκεκριμένα, ενώ το αεροσκάφος, ένα Μπόϊνγκ 737-400 των Ολυμπιακών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση 181 Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ντίσελντορφ, βρισκόταν σε πορεία καθόδου, 70 ναυτικά μίλια από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ο κυβερνήτης άκουσε ηχητικό σήμα από τα όργανα του κοκπιτ, που τον προειδοποιούσε ότι σε μικρή απόσταση υπάρχουν και άλλα αεροσκάφη και μάλλον μαχητικά. Η ορατότητα ήταν πολύ μικρή καθώς την ώρα εκείνη το αεροσκάφος βρισκόταν μέσα σε πυκνή νέφωση.

Όπως έγινε γνωστό, ενεργοποιήθηκε ο αυτόματος μηχανισμός διαφυγής (υπάρχει σε όλα τα αεροσκάφη για την αποφυγή σύγκρουσης με άλλο αεροσκάφος). Κατά τους ελιγμούς διαφυγής τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι μια αεροσυνοδός, ενώ κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε δεδομένου ότι φορούσαν ζώνες ασφαλείας, αφού το αεροσκάφος βρισκόταν σε πορεία καθόδου.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 10:30 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο πολλοί εξ αυτών είναι σε κατάσταση σοκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή