Διευκρινίσεις αναφορικά με τα στοιχεία που έδωσε η ΑΑΔΕ σχετικά με την παραβατικότητα, δίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, προκειμένου -όπως τονίζει- να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις»
Σύμφωνα με την Ένωση, «τα πρατήρια που ελέγχθηκαν πανελλαδικά, επειδή το σύστημα εισροών εκροών έστειλε σήμα στην ΑΑΔΕ, ήταν 546 σε σύνολο περίπου 5700 πρατηρίων, δηλαδή το 10% είχε κάποια αστοχία στη λειτουργία του και από αυτά στα 184 καταλογίστηκαν παραβάσεις, που σημαίνει ότι στο 3% των λειτουργούντων πρατηρίων καταγράφηκαν παραβάσεις».
«Το ποσοστό παραβατικότητας 30% αντιστοιχεί επί των ελεγχθέντων πρατηρίων που εμφάνισαν πρόβλημα ή κάποια αστοχία και όχι επί του συνόλου. Επίσης τα alarm που στάλθηκαν από το σύστημα σε ποσοστό 70% περίπου ήταν άνευ ουσίας (διακοπή ρεύματος, ελάχιστες καταναλώσεις κλπ)», επισημαίνει η ΕΝΒΕΘ.
Αναφορικά με την παραβατικότητα στο υγραέριο κίνησης η Ένωση αναφέρει ότι η θέση της είναι γνωστή: «Πράγματι υπάρχει παραβατικότητα μεγαλύτερη από αυτή των υγρών καυσίμων και έχουμε καλέσει την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα έχοντας μάλιστα καταθέσει και προτάσεις».
Τέλος, υπενθυμίζουν ότι πάγιο αίτημά τους είναι η τοποθέτηση του συστήματος εισροών εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων –σήμερα λειτουργεί μόνο στα πρατήρια- όπως επίσης ότι η ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΝ.ΒΕ.Θ) έχει ζητήσει πάρα πολλές φορές να γίνει μία συνάντηση υπό την αιγίδα της Πολιτείας, όλων των φορέων που διακινούν καύσιμα για το κοινό καλό. «Με την αίρεση βέβαια αν το κοινό καλό είναι και για τους υπόλοιπους το ίδιο».
« Έχουμε προτάσεις και λύσεις αλλά δυστυχώς δεν θέλει να μας ακούσει κανείς!», καταλήγει η ανακοίνωση.