Ο.Α.: Ανακοίνωση για τους ελιγμούς του Boeing

Τρίτη, 04 Απριλίου 2006 15:01
A- A A+

Ανακοίνωση σχετικά με τους ελιγμούς στους οποίους αναγκάστηκε να προχωρήσει σήμερα ο κυβερνήτης του Boeing 737 – 300 που εκτελούσε την πτήση 181 Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ντίσελντορφ εξέδωσαν πριν από λίγο οι Ολυμπιακές Αερογραμμές:

«Στο αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών τύπου Boeing 737-300, που εκτελούσε την πτήση ΟΑ 181 Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ντίσελντορφ με εξαμελές πλήρωμα και 116 επιβάτες, υπήρξε συμβάν προσέγγισης από δύο μαχητικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της καθόδου του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Η πτήση αναχώρησε από την Αθήνα στις 09:40 και προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στις 10:20. Το συμβάν προέκυψε περίπου στις 10:10, στα 17.000 πόδια κατά τη διάρκεια της καθόδου από τα 22.000 πόδια στα 16.000 πόδια με σκοπό την προσγείωση.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους κ Κωνσταντίνος Χανδρινός (με συγκυβερνήτη τον κ Ανδρέα Μπούρτζη) αντελήφθη πολύ έγκαιρα ένδειξη στο αυτόματο σύστημα αποφυγής σύγκρουσης (TCAS) του αεροσκάφους και έκανε τους απαραίτητους ελιγμούς, θέτοντας άμεσα το αεροσκάφος σε πορεία ανόδου.

Το πλήρωμα ακολουθώντας, με απόλυτη ψυχραιμία και επαγγελματισμό, τις προβλεπόμενες διαδικασίες οδήγησε με ασφάλεια το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια των ελιγμών υπήρξε ελαφρύς τραυματισμός ενός μέλους πληρώματος του θαλάμου επιβατών ενώ μία επιβάτης υπέστη πρόσκαιρο σοκ.

Το μέλος του πληρώματος αντικαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και η πτήση αναχώρησε για το Ντίσελντορφ στις 12:50 με όλους τους επιβάτες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή