Επιμένουν στους ισχυρισμούς τους για τις απαγωγές οι Πακιστανοί

Τρίτη, 04 Απριλίου 2006 16:22
A- A A+

Επιμένουν οι Πακιστανοί μετανάστες στους ισχυρισμούς τους ότι έπεσαν θύματα απαγωγής το περασμένο καλοκαίρι από πράκτορες μυστικών υπηρεσιών.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα η «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο», η «Πρωτοβουλία Γένοβα 2001» και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, αναφέρθηκε ότι τρία ακόμα άτομα κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα στον εισαγγελέα, ισχυριζόμενα ότι έπεσαν θύματα απαγωγής.

Στη συνέντευξη υποστηρίχθηκε, επίσης, ότι οι Πακιστανοί που είχαν καταθέσει ότι έπεσαν θύματα απαγωγής, δέχτηκαν πιέσεις και εκβιασμούς από άτομα που βρίσκονται κοντά στην πρεσβεία του Πακιστάν, προκειμένου να πάρουν πίσω τις αρχικές τους καταθέσεις. Ισχυρίσθηκαν ακόμα ότι για το σκοπό αυτό τους προσφέρθηκαν χρήματα και άλλες διευκολύνσεις.

Ανάμεσα στους Πακιστανούς που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, ήταν και τέσσερις οι οποίοι υποστήριξαν ότι δωροδοκήθηκαν από τρεις συμπατριώτες τους που διατηρούν στενές σχέσεις με την Πρεσβεία του Πακιστάν, για να αναιρέσουν τις αρχικές τους καταθέσεις.

Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέτ Ασλάμ (Javied Aslam), ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην Ελλάδα τρία στελέχη της πακιστανικής κυβέρνησης (ένα από το υπουργείο Εξωτερικών, ένα από το υπουργείο Εσωτερικών καθώς και ο υπουργός Απόδημων Πακιστανών) για να ερευνήσουν από κοντά τις καταγγελίες και να εξετάσουν το ρόλο της πρεσβείας του Πακιστάν στην όλη υπόθεση.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή