Ηράκλειο: Άκαρπες οι έρευνες για τους τέσσερις αγνοούμενους

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 08:39
UPD:11:22
neakriti.gr
A- A A+

Συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται από τα ξημερώματα της Κυριακής όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Γεροπόταμου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους συνεχίστηκε και στη διάρκεια της νύχτας, με 40 περίπου άτομα να «χτενίζουν» την περιοχή, ωστόσο οι έρευνες απέβησαν άκαρπες. Από νωρίς το πρωί πεζοπόρα τμήματα έχουν ξεκινήσει έρευνες στις όχθες του ποταμού, ενώ δύτες ερευνούν κάποια από τα σημεία με μεγάλο βάθος που υπέδειξαν κάτοικοι.

«Η λάσπη που έχει θολώσει τα νερά, η πυκνή βλάστηση στο σημείο αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής, δεν βοηθάει καθόλου στις έρευνες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους δύτες. Ελπίζουμε όμως σήμερα να έχουμε αποτέλεσμα» δήλωσε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης. Τις επόμενες ώρες, όπως ανέφερε, θα εκτιμηθεί αν χρειαστεί να πετάξει πάνω από την περιοχή και το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα εκσκαφής και γερανός του Δήμου Φαιστού και ιδιωτών. 

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ένας 29χρονος με την 28χρονη σύζυγό του, η 20χρονη αδελφή της και η 57χρονη μητέρα τους. Σύμφωνα με τον ιστότοπο neakriti.gr οι αρχές κινητοποιήθηκαν λίγο πριν από τη 1.00 τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι τέσσερις αγνοούμενοι επέστρεφαν με το αυτοκίνητό τους από κέντρο διασκέδασης, όπου γινόταν γαμήλιο γλέντι. Στο σημείο του χειμάρρου, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες τη νύχτα εκείνη το ύψος του νερού μπορεί να έφτανε μέχρι και τα τρία μέτρα, το αυτοκίνητο παρασύρθηκε.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στο τηλεφωνικό κέντρο έγιναν δύο κλήσεις από τους αγνοούμενους. Η πρώτη ήταν από μια γυναίκα και η δεύτερη από τον 29χρονο άνδρα. Και στα δύο τηλεφωνήματα είπαν ότι χρειάζονται βοήθεια ενώ στη δεύτερη κλήση είπαν ότι έμπαινε νερό στην καμπίνα του οχήματος. 

Χθες εντοπίστηκε ένα τμήμα αυτοκινήτου από κατοίκους στην παραλία του Κόκκινου Πύργου και σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη, εκτιμάται ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αγνοείται. «Είναι η θήκη με το γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο» ανέφερε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή