Παπαρήγα: «Επαίσχυντη η συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ»

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2006 14:13
A- A A+

Επαίσχυντη, από οικονομική, πολιτική και ηθική άποψη, θεωρεί το ΚΚΕ τη συμφωνία ΣΕΒ-ΓΣΕΕ, όπως τόνισε σήμερα η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπουγια τις συλλογικές συμβάσεις.

Όπως επισήμανε η κ. Παπαρήγα, με τη συμφωνία αυτή επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι ο καυγάς μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων είναι κατασκευασμένος.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα με τη συμφωνία αυτή η Νέα Δημοκρατία επαύξησε την αξιοπιστία της, απέναντι στην εργοδοσία και το ίδιο συνέβη και με το ΠΑΣΟΚ, με τη διαφορά, όπως παρατήρησε, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μία ιδιαίτερη ικανότητα να παραπλανά και να εξαπατά τους εργαζόμενους.

Η γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η οικονομία της χώρας αντέχει όσον αφορά τη ραγδαία αύξηση των κερδών, των επιχειρήσεων και των Βιομηχανιών, ωστόσο δεν αντέχει για ουσιαστικές αυξήσεις στους εργαζόμενους. Το ΚΚΕ επομένως θεωρεί ότι οι αυξήσεις που δόθηκαν δεν είναι καν «ψίχουλα», αν ληφθούν υπόψη και οι μεγάλες όσο και συνεχείς αυξήσεις του κόστους ζωής των εργαζομένων στην υγεία, την παιδεία, τις υπηρεσίες κλπ.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι στο προσεχές διάστημα το ΚΚΕ θα αυξήσει τις προσπάθειες και τις δραστηριότητές του, ώστε να ενταθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, σημειώνοντας:

α. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν τη συμφωνία. Η γγ του ΚΚΕ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση της 13ης Απριλίου.

β. Οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν τα δύο μεγάλα κόμματα, αφού βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε.

γ. Η συμφωνία δεν θα είχε επιτευχθεί αν δεν υπήρχε ο ρόλος των «εργατοπατέρων». Αν οι εργαζόμενοι δεν διώξουν τους «εργατοπατέρες», η πίεση δεν θα έχει αποτέλεσμα, τόνισε.

δ. Είναι ανάγκη να ενταθεί η ενότητα και η συσπείρωση των εργαζομένων, ώστε να υπάρξει ένα ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα.

Η κ. Παπαρήγα απέρριψε επικρίσεις που διατυπώθηκαν από συνδικαλιστές, ότι σε κλάδους που οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ έχουν υπεροχή πέτυχαν συμφωνίες με μικρότερες αυξήσεις, λέγοντας ότι πρόκειται για ψέματα, και υποστήριξε πως σε αρκετές περιπτώσεις, όπως στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και στους οικοδόμους, η συμφωνία ήταν μεγαλύτερη.

Η γραμματέας του ΚΚΕ απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης των συνδικαλιστών του κόμματος από τη ΓΣΕΕ, λέγοντας ότι το ΚΚΕ και οι συνδικαλιστές που στηρίζει, μετέχουν στη ΓΣΕΕ «για να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη» -όπως χαρακτηριστικά είπε.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή