Ντέρμπι στο Φάληρο με φόντο το Τσάμπιονς Λιγκ

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 12:51
UPD:15:11
Eurokinissi Sports/ΣΑΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ
A- A A+

Η αυλαία της 21ης αγωνιστικής άνοιξε χθες με τις συναντήσεις σε ΟΑΚΑ και Γιάννενα, αλλά το... κυρίως πιάτο στους ποδοσφαιρόφιλους θα «σερβιριστεί» σήμερα...

Ο αγώνας που ξεχωρίζει, σαφώς, είναι το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, που είναι καθοριστικός για τη δεύτερη θέση, η οποία δίνει έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή τη στιγμή η πειραϊκή ομάδα βρίσκεται στο +5 από την τρίτη Ένωση και θα επιδιώξει να φέρει τη διαφορά στο +8. Από την πλευρά τους, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να τη ρίξουν στο -2, προκειμένου να συνεχίσουν να ελπίζουν.

Ο Ολυμπιακός, που εμφανίζει μεγάλο αμυντικό πρόβλημα στα τελευταία παιχνίδια του, προέρχεται από την ήττα στην Τούμπα (1-3) στο ντέρμπι τίτλου και την εντός έδρας ισοπαλία (2-2) με τη Ντιναμό Κιέβου, για τους «32» στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, με τη γνωστή «σφιχτή» συνταγή του Μανόλο Χιμένεθ νίκησε τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ με 1-0 και πηγαίνει στο Φάληρο για να παίξει τα «ρέστα» της, αφού στόχος στη Σούπερ Λίγκα είναι πια η δεύτερη θέση.

Ο Άρης, που στοχεύει στην τέταρτη θέση και υποδέχεται τον Πανιώνιο, είδε τον Ατρόμητο να αυξάνει εκ νέου τη διαφορά που τους χωρίζει στους 7 βαθμούς μετά τη νίκη στην Ήπειρο και δεν έχει περιθώριο απώλειας.

Τέλος, «ανοιχτές» σε προγνωστικά είναι οι αναμετρήσεις ΑΕΛ-Ξάνθη και Λεβαδειακός-Παναιτωλικός, με μικρό προβάδισμα στην έδρα λόγω της βαθμολογικής θέσης των «βυσσινί» και των Βοιωτών.

Το σημερινό πρόγραμμα (17/2):

  • ΑΕΛ-Ξάνθη (15:00, NOVA)
  • Λεβαδειακός-Παναιτωλικός (17:15, NOVA)
  • Άρης-Πανιώνιος (18:00, ΕΡΤ)
  • Ολυμπιακός-ΑΕΚ (19:30, NOVA)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις