Χρηματοδότηση 4,1 $ εκατ. στην έρευνα καρδιάς για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 09:14
UPD:09:15
REUTERS/JOSE LUIS GONZALEZ
A- A A+

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η ευκαιρία των ερωτευμένων ανά τη γη να γιορτάσουν την αγάπη και το ρομαντισμό, αλλά στάθηκε και η ευκαιρία να συνεχιστεί μια παράδοση που έχει να κάνει με την προώθηση της καρδιακής υγείας, καθώς οι βιοτεχνολόγοι Will Richardson και Naren Vyavahare από το Πανεπιστήμιο Clemson ανακοίνωσαν ότι έλαβαν χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος R01 των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας για νέες έρευνες που σχετίζονται με την καρδιά, δύο επιχορηγήσεις που αντιπροσωπεύουν συνολικά 4,1 εκατομμύρια δολάρια για το Τμήμα Έρευνας Βιομηχανικής Χημείας του Clemson.

Η έρευνα που διεξάγουν και οι δύο βιοτεχνολόγοι μπορεί να επηρεάσει εκατομμύρια ασθενείς που πάσχουν από πολλές μορφές καρδιαγγειακών παθήσεων και σχετικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής ανεπάρκειας, της υπέρτασης, της χρόνιας νεφροπάθειας και του διαβήτη τύπου 2.

Ο Richardson, βοηθός καθηγητής βιοϊατρικής, δημιουργεί μοντέλα υπολογιστών με στόχο την καλύτερη θεραπεία της καρδιακής ίνωσης, μια κατάσταση που συμβάλλει στην καρδιακή ανεπάρκεια. 

Το 60% των ασθενών πεθαίνουν μέσα σε πέντε χρόνια από την εμφάνιση καρδιακής ανεπάρκειας, η οποία πλήττει 6,5 εκατομμύρια Αμερικανούς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Richardson. Και μέχρι σήμερα κανένα φάρμακο δεν έχει εγκριθεί ειδικά για τη θεραπεία της καρδιακής ίνωσης και οι γιατροί βασίζονται συχνά σε πειραματικές δοκιμές με τον κίνδυνο του σφάλματος κατά τη θεραπεία ασθενών.

Ο Richardson οραματίζεται μια ημέρα κατά την οποία οι μετρήσεις από το αίμα ή το δείγμα ιστού ενός ασθενούς θα συνδεθούν με μαθηματικές εξισώσεις με βάση το πώς τα μόρια αλληλεπιδρούν στο σώμα και, οι ασθενείς θα έχουν εξατομικευμένη αξιολόγηση των κινδύνων και θεραπευτική αγωγή.

Ο  Vyavahare εργάζεται στο τι θα μπορούσε να είναι η πρώτη θεραπεία για την αναστροφή αγγειακής ασβεστοποίησης, μια κατάσταση που συμβαίνει όταν οι ορυκτές αποθέσεις συσσωρεύονται πάνω στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και τα ενισχύουν. Είναι πιο διαδεδομένη στους ηλικιωμένους ασθενείς και σε εκείνους με χρόνια νεφρική νόσο και διαβήτη τύπου 2.
Οι επιπλοκές από την αγγειακή ασβεστοποίηση μπορεί να κυμαίνονται από την υπέρταση μέχρι το θάνατο, όπως είπε.

Τα νανοσωματίδια που αναπτύσσει ο Vyavahare είναι πολλές φορές μικρότερα από το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας και θα παραδίδουν δύο φάρμακα στα ασβεστοποιημένα αιμοφόρα αγγεία. Ένα φάρμακο θα αφαιρεί τις ορυκτές αποθέσεις που προκαλούν ασβεστοποίηση των αιμοφόρων αγγείων και ένα άλλο θα επιτρέπει την ελαστικότητα στα αιμοφόρα αγγεία.

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης
Το πρόγραμμα R01 είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και τα βραβεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι το πανεπιστήμιο Clemson φιλοξενεί μερικές από τις κορυφαίες σχολές βιοϊατρικής.

Ο Anand Gramopadhye, κοσμήτορας του Κολλεγίου Μηχανικών, Πληροφορικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών, συνεχάρη τους Richardson και Vyvahare για τις επιχορηγήσεις τους, δηλώνοντας ότι είναι σε θέση να προωθήσουν την καινοτομία στον τομέα της υγείας, η οποία αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδίου ClemsonForward.
Πηγές:
https://www.news-medical.net/news/20190214/2441-million-funding-for-heart-research-on-Valentines-Day.aspx - Alina Shrourou
http://www.clemson.edu/

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή