Πόλο: Ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τα «ευτράπελα» στην Aρτα

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2006 20:50
A- A A+

Σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν στην Aρτα κατά την διάρκεια του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος ο ΟΣΦΠ «προτίμησε να μην ακολουθήσει τον πόλεμο των ανακοινώσεων, δηλώσεων και των διαφόρων άλλων ενεργειών, επειδή ανέμενε να ολοκληρωθεί η διεξαγωγή του θεσμού του Κυπέλλου, αλλά και της αποχής των υδατοσφαιριστών που διεκδικούν την αλλαγή της διάταξης του άρθρου 12 παρ. 2α του Κανονισμού των Μεταγραφών της «Κ.Ο.Ε.».

Μετά τα όσα πρωτοφανή και ευτράπελα που τελικά συνέβησαν στην Aρτα και έφεραν πολλά χρόνια πίσω το άθλημα της υδατοσφαίρισης, οι αθλητές που απείχαν έδειξαν ότι δεν σεβάσθηκαν τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, τους διοργανωτές, την τοπική κοινωνία, αλλά και το φίλαθλο κοινό της 'Aρτας.

Τελικά παραποιώντας την πραγματικότητα, το μόνο που πέτυχαν ήταν ν΄ αμαυρίσουν το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, κάτι που προβληματίζει πλέον όλους τους υγιώς σκεπτόμενους και κυρίως τα σωματεία και τους παράγοντες, που συνεισφέρουν τα χρήματά τους για να αμείβονται οι υδατοσφαιριστές των ομάδων τους.

Για όλα αυτά που συνέβησαν παραπέμπουμε στην επίσημη θέση και στην ανακοίνωση της «Κ.Ο.Ε.», αλλά και στις δηλώσεις τόσο του Προέδρου της, όσο και του αθλητού μας Γ. Ψύχου και άλλων, με μεγάλη προσφορά στο άθλημα.

Η λανθασμένη κινητοποίηση στη παρούσα φάση, ουσιαστικά έγινε μόνο για ένα υδατοσφαιριστή και συγκεκριμένα για τον Γ. Θωμάκο που ανήκει στον Σύνδεσμό μας, προκειμένου να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα μας.

Ο «Ο.Σ.Φ.Π.» δεν ασχολείτο ιδιαίτερα με το θέμα αυτό, γι' αυτό και στην Γ.Σ. της «Κ.Ο.Ε.» της 23ης -10-2005 και παρά το μη σύννομο της υποβολής της σχετικής πρότασης που τέθηκε στο σώμα (της ΓΣ), δέχθηκε κατά ένα μέρος την πρόταση του Συνδέσμου των Υδατοσφαιριστών, αφού αντέτεινε να ισχύσει το 26ο έτος της ηλικίας με παραμονή δέκα ετών στο σωματείο, δηλ. το 26+10. Μάλιστα εξήγησε γιατί δεν δέχθηκε αυτούσια την πρόταση για το 26+8, όπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά της Κ.Ο.Ε..

'Aλλωστε μέχρι σήμερα ο «Ο.Σ.Φ.Π.» έχει εντάξει στη δύναμή του νέους αθλητές από διάφορα σωματεία της Ελλάδος με πλήρη διαφάνεια και χωρίς να κάνει ποτέ χρήση των διαφόρων διατάξεων του Κανονισμού, αλλά και των δικαστικών αποφάσεων για την άνευ της συναίνεσης των σωματείων απόκτησή τους, προσφέροντας σοβαρά οικονομικά και έμψυχα ανταλλάγματα.

Συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τα σωματεία εκείνα με τα οποία έχουμε συνεργαστεί πάνω στα θέματα αυτά και με τα οποία διατηρούμε μέχρι σήμερα άριστες σχέσεις, προκειμένου αυτά να προστατευθούν και να μην χάνουν αθλητές τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις νόμων και αποφάσεων, κι' αυτό γιατί εκτιμούμε ότι καταφέρουν να αναδεικνύουν αθλητές με πολύ κόπο και με σοβαρές δαπάνες.

Ο «Ο.Σ.Φ.Π.» δεν ασχολείται με τις αποφάσεις του Συνδικαλιστικού Οργάνου των Υδατοσφαιριστών, γι΄ αυτό δεν άσκησε την παραμικρή πίεση σε κανένα αθλητή του και μόνο εξ αφορμής δημοσιευμάτων στο Τύπο κάλεσε όλους και δια του Προέδρου του εκφράσθηκε η θέση ότι η οποιαδήποτε ενέργειά τους αποτελεί αποκλειστικά δικό τους θέμα.

Είναι γνωστό ότι ο «Ο.Σ.Φ.Π.» έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό από οποιοδήποτε άλλο σωματείο, έχει συνάψει ιδιωτικά συμφωνητικά με όλους τους υδατοσφαιριστές του, είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και παρά ταύτα στο θέμα αυτό δεν πήρε καμία θέση, ούτε προσπάθησε να επηρεάσει τον οποιονδήποτε αθλητή του.

Παρά ταύτα όμως με λύπη μας είδαμε δηλώσεις που θίγουν τον «Ο.Σ.Φ.Π.» και τους αθλητές του και μαθήματα ανδρισμού σε αυτούς οι οποίοι είναι οι πραγματικοί άνδρες που έχουν την γενναιότητα να τιμούν την υπογραφή τους με τον σύλλογό τους. Όλους αυτούς που έκαναν τέτοιες δηλώσεις και ειρωνεύτηκαν την ομάδα μας, τους θεωρούμε επιεικώς μικρούς και στερούμενους σεβασμού σε ένα σωματείο όπως ο Ο.Σ.Φ.Π. για την μεγάλη του προσφορά στην υδατοσφαίρισης και όχι μόνο.

Οσο για τις αστείες απειλές του «Σ.Ε.Α.Υ.», σχετικά με την επιβολή ποινής στους δύο αθλητές μας που δεν αγωνίστηκαν στην Aρτα, όχι μόνο δεν τις λαμβάνουμε υπόψη μας, αλλά τους συνιστούμε να ασχολούνται μόνο με τα δικά τους θέματα και να μην παρεμβαίνουν αυθαίρετα στα εσωτερικά των σωματείων και ιδιαίτερα στο δικό μας.

Ο ΟΣΦΠ ενεργεί πάντοτε σύμφωνα με τους Κανονισμούς, το Καταστατικό του και τις κείμενες διατάξεις, πάντα νομότυπα και αφού λάβει υπόψη αυτό που αφορά στο συμφέρον της ομάδας τους και στους αθλητές του.

Τέλος ήταν αναμενόμενη η «αναστολή» της αποχής των από τις υπολειπόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις των, αφού είχαν πάρει και άλλα μηνύματα από τα σωματεία τους και όχι μόνο, για τις επιπτώσεις που θα δημιουργούντο και θα απέβαιναν εις βάρος τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις