Νέο ρεκόρ συμμετοχών στον 8ο ημιμαραθώνιο Αθήνας

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 17:24
UPD:17:38
INTIME SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της άνοιξης, το δεύτερο μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας, ο 8ος ημιμαραθώνιος Αθήνας, θα διεξαχθεί φέτος στις 17 Μαρτίου, στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε σήμερα στα γραφεία της ERGO, έγινε γνωστό πως και ο φετινός αγώνας θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αφού περισσότεροι από 23.000 δρομείς θα πάρουν μέρος στις τρεις αποστάσεις (ημιμαραθώνιος, 5χλμ., 3χλμ.), ενώ αυξημένη θα είναι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η συμμετοχή των δρομέων από το εξωτερικό.

Η συνέντευξη Τύπου άνοιξε με την ομιλία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου, ο οποίος τόνισε: «Είναι ένας αγώνας που μεγαλώνει σταθερά χρόνο με το χρόνο. Όλα δείχνουν ότι και φέτος θα έχουμε ρεκόρ συμμετοχών. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις 23.000 συμμετοχές και είναι επίσης σημαντικό ότι θα ξεπεράσουμε τις πεντακόσιες και ενδεχομένως να φτάσουμε τις εξακόσιες, συμμετοχές από το εξωτερικό. Δρομέων που θα ταξιδέψουν όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από τις ΗΠΑ για να τρέξουν στους δρόμους της πόλης μας».

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης, δήλωσε: «Ο ημιμαραθώνιος ανεβαίνει δυνατά στην κατάταξη των διεθνών αθλητικών γεγονότων μετατρέπεται σε σταθερό σημείο συνάντησης όλο και περισσότερων δρομέων και όλο και περισσότερων τουριστών που δίνουν ραντεβού στην Αθήνα στις αρχές της Άνοιξης. Τα τελευταία χρόνια, στις αρχές της άνοιξης δίνουν ραντεβού στην Αθήνα δρομείς απ’ όλο τον κόσμο. Η Αθήνα δεν αποτελεί πια ενδιάμεσο σταθμό, για διάλειμμα, αλλά ταξιδιωτικό προορισμό».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις