Τι υποστήριξε ο Γ. Αγγέλου στην Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 12:57

A- A A+

Με την εξέταση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου, άρχισε από το πρωί τις εργασίες της η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Αγγέλου τόνισε ότι η μόνη εμπλοκή του στην υπόθεση των υποκλοπών ήταν η ενημέρωση που είχε το βράδυ της Πέμπτης 10ης Μαρτίου, παρουσία και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Βόνταφον κ. Κορωνιά.

Εξιστορώντας χρονικά τα γεγονότα, ο κ. Αγγέλου ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Γιώργος Κορωνιάς, επικοινώνησε την Τετάρτη 9 Μαρτίου, με το γραφείο του πρωθυπουργού ζητώντας προσωπική συνάντηση μαζί του για θέμα υψίστης εθνικής ασφαλείας.

Όπως εξήγησε ο κ. Αγγέλου η συνάντηση Κορωνιά - πρωθυπουργού ήταν αδύνατο να γίνει πριν από την Παρασκευή το βράδι, καθώς ο πρωθυπουργός θα βρισκόταν στην Ισπανία σε επίσημο ταξίδι.

«Την Πέμπτη το πρωί τηλεφώνησε ξανά στην ιδιαιτέρα του πρωθυπουργού, με την οποία είχε επικοινωνήσει και την προηγούμενη μέρα, ενώ όταν εγώ του τηλεφώνησα αργότερα, ο κ. Κορωνιάς βρισκόταν στο γήπεδο. Δέχτηκε να συναντηθούμε στις 8 το βράδι της ίδιας μέρας» τόνισε ο κ. Αγγέλου.

Στο σημείο αυτό ο κ. Αγγέλου, ανέφερε τι ακριβώς είπε ο κ. Κορωνιάς παρουσία και του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη για το θέμα των υποκλοπών λέγοντας:

« Ο κ. Κωρονιάς μάς είπε ότι, με αφορμή τα προβλήματα στην αποστολή μηνυμάτων σε συνδρομητές τον Ιανουάριο του 2005, άρχισε από την Vodafone η έρευνα - η οποία απέβη άκαρπη - ώστε να εντοπιστεί το πρόβλημα. Όπως είπε ο κ. Κορωνιάς, απευθύνθηκε στην Ericsson Ελλάδας, στη συνέχεια της Ισπανίας και μετά στη μητρική εταιρία της Σουηδίας για να ελεγχθεί το σύστημα.

Στην ερώτηση μας, εμένα και του κ Βουλγαράκη -συνέχισε- για το πώς ήταν δυνατό να υπάρχει λογισμικό στις εγκαταστάσεις της Vodafone και να μην έχει αποκαλυφθεί από τους ίδιους, ο κ. Κορωνιάς μάς είπε ότι ήταν υψηλής τεχνολογίας και είχε τη δυνατότητα να γίνεται αόρατο. Επίσης μας διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο λογισμικό δεν είχε παραγγελθεί από τη Vodafone ούτε και με την ιδιότητα να υπάρχει στις εγκαταστάσεις της και να είναι ανενεργό. Ακόμα ο κ. Κορωνιάς είπε ότι στις 7 Μαρτίου έδωσε εντολή να αφαιρεθεί αμέσως το παράνομο λογισμικό, κάτι που έγινε, όπως μας είπε την επόμενη μέρα».

Αυτοκτονία Τσαλικίδη

Αναφερόμενος σε όσα είπε ο κ. Κορωνιάς για το θέμα της αυτοκτονίας Τσαλικίδη, ο κ. Αγγέλου τόνισε: « Ο κ. Κορωνιάς μάς ανέφερε και το περιστατικό της αυτοκτονίας Τσαλικίδη, στη λογική ότι ήταν ένα ατυχές γεγονός που συγκυριακά συνέπιπτε με τις υποκλοπές, αλλά δεν μπορούσε να συνδεθεί».

Κλείνοντας την πρώτη τοποθέτησή του, ο κ. Αγγέλου σημείωσε: «Έγινε μία συνομιλία κυρίως μεταξύ του κ. Βουλγαράκη και του κ. Κορωνιά. Ήταν δυσχερής γιατί έπρεπε να έχεις ειδικές γνώσεις σε τεχνικά θέματα».

Ενημέρωση του Πρωθυπουργού

Αναφερόμενος στο θέμα της ενημέρωσης του πρωθυπουργού, ο κ. Αγγέλου σημείωσε ότι «επειδή ήταν αδύνατη η επικοινωνία εκείνη τη στιγμή με τον πρωθυπουργό γιατί βρισκόταν σε επίσημο δείπνο με τον ισπανό ομόλογο του, τον ενημέρωσα αργά το βράδι. Ο πρωθυπουργός μόλις το έμαθε είπε ότι ήταν μία πολύ σοβαρή υπόθεση για την οποία πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη». Και ο κ. Αγγέλου έκλεισε την πρώτη τοποθέτηση του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέχρι εκεί ήταν η εμπλοκή μου».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή