«Σήμερα συνειδητοποιούμε τη σημασία της αφαίρεσης του παρείσακτου λογισμικού»

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 14:34
A- A A+

«Παντελώς άγνωστος στο πρωθυπουργικό γραφείο ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone κ. Γ. Κορωνιάς έως το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2005». Αυτό τόνισε κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου, όταν ρωτήθηκε για τη σοβαρότητα του τηλεφωνήματος Κορωνιά.

Όπως επίσης ανέφερε ο κ. Αγγέλου, όταν επισημάνθηκε στον κ. Κορωνιά ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα ήταν διαθέσιμος μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι (11/3/2005), εκείνος δεν επέμενε να τον δει οπωσδήποτε εκείνο το βράδυ της Τετάρτης.

Σε άλλη ερώτηση του τέως προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ο κ. Αγγέλου τόνισε ότι «σήμερα συνειδητοποιούμε τη σημασία της αφαίρεσης του παρείσακτου λογισμικού. Δεν είχαμε τότε τις τεχνικές γνώσεις για να αντιληφθούμε τη σημασία της αφαίρεσής του».

Εξάλλου, ο κ. Αγγέλου απάντησε αρνητικά σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μ. Παπαϊωάννου, για το αν ο πρωθυπουργός χρησιμοποιούσε το τηλέφωνο της εταιρείας του πατέρα του, ενώ σε άλλη ερώτηση για το αν όντως παρακολουθείτο το τηλέφωνο που είχε διατεθεί στον πρωθυπουργό απο τη Βουλή, ο κ. Αγγέλου είπε ότι «ήταν στον κατάλογο και ήταν ένα απο τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε».

Σε ερώτηση της βουλευτού Α’ Αθηνών του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, για την αντίδραση του πρωθυπουργού όταν ενημερώθηκε για την υπόθεση, ο κ. Αγγέλου είπε ότι (ο κ. Καραμανλής) θα ενημέρωνε ο ίδιος τους υπουργούς και ότι το θέμα θα πήγαινε στη Δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς από τους κ.κ. Φ. Κουβέλη (ΣΡΑ) και Ευ. Βενιζέλο (ΠΑΣΟΚ) για ποιο λόγο ο κ. Κορωνιάς δεν απευθύνθηκε στην ΑΔΑΕ, ο κ. Αγγέλου είπε ότι στην επίμαχη συνάντηση δεν έγινε συζήτηση για την τήρηση μυστικότητας ή απορρήτου στην υπόθεση.

Όταν ο κ. Βενιζέλος, και αργότερα ο Φ. Πετσάλνικος (ΠΑΣΟΚ), ρώτησαν τον κ. Αγγέλου για το λόγο που ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να παραστεί στη συνάντησή του με τον κ. Κορωνιά, και όχι από άλλους υπουργούς, όπως τον υπουργό Επικοινωνιών Μ. Λιάπη, ο κ. Αγγέλου είπε ότι έτσι εκτίμησε, λόγω της επίκλησης ζητήματος εθνικής ασφάλειας.

Ερωτηθείς τέλος, από τον ίδιο βουλευτή αν υπήρξαν άλλες επαφές του πρωθυπουργικού γραφείου με ανθρώπους της Vodafone, ο κ. Αγγέλου είπε ότι υπήρξε μία επικοινωνία με τον κ. Γ. Στεφανόπουλο με αφορμή νομοσχέδιο για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Όπως είπε ο κ. Αγγέλου, είχε παλαιά γνωριμία με τον κ. Στεφανόπουλο, από τον οποίο είχε ζητήσει να ενισχυθεί το αδύνατο σήμα της εταιρείας στην Ίο, όπου παραθέριζε ο κ. Καραμανλής (και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης), ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο που του είχε παραχωρήσει η Βουλή,

Προηγουμένως, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, χαρακτήρισε περίεργο το γεγονός ότι η κλήση του κ. Αγγέλου στην Επιτροπή συμπίπτει χρονικά με την ημέρα της μεταγωγής του Απ. Βαβύλη στην Αθήνα απο τις φυλακές της Μπολόνιας. Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Αν. Καραμάριος ζήτησε την ανάκληση αυτού του χαρακτηρισμού, καθώς -όπως σημείωσε- η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής είχε οριστεί απο τις 29 Μαρτίου.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή