Αφρική - Μ. Ανατολή: Τα νέα αιολικά έργα αυξήθηκαν κατά 50%

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 21:52
UPD:21:52
shutterstock
A- A A+

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC), η Αφρική και η Μέση Ανατολή εγκατέστησαν παραγωγικό δυναμικό χερσαίας αιολικής ενέργειας 962 μεγαβάτ το 2018, αντιπροσωπεύοντας αύξηση μεγαλύτερη από 300 μεγαβάτ σε σύγκριση με το 2017.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή είναι τώρα περίπου 5,7 γιγαβάτ. Οι κορυφαίες χώρες του τομέα στην περιοχή για το 2018 ήταν η Αίγυπτος με 380 μεγαβάτ και η Κένυα με 310 μεγαβάτ ισχύος, με το Μαρόκο να ακολουθεί με 120 μεγαβάτ. Η ανάπτυξη της αιολικής παραγωγής στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή αναμένεται να συνεχιστεί, με νέες ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 6,5 γιγαβάτ να εγκαθίστανται μέχρι το 2023. Αυτό σημαίνει ότι η τρέχουσα εγκατεστημένη δυναμικότητα θα υπερδιπλασιαστεί μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση του GWEC.

«Η δέσμευση των κυβερνήσεων στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή είναι απαραίτητη για την πρόοδο της αιολικής ενέργειας. Οι επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομές αποτελούν βασικούς παράγοντες για την ανάπτυξη», δήλωσε ο Μπεν Μπάκγουελ, διευθύνων σύμβουλος του GWEC.

«Το συμβούλιο παρακολουθεί ιδιαίτερα την ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή. Τον Ιανουάριο του 2019, η Σαουδική Αραβία ανέθεσε την κατασκευή του πρώτου εμπορικού αιολικού πάρκου στην Μέση Ανατολή, ισχύος 400 μεγαβάτ. Η προσφορά του έργου στα 21,3 δολάρια ανά κιλοβατώρα αποδεικνύει την ανταγωνιστικότητα της αιολικής ενέργειας», πρόσθεσε.

Η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να επιτευχθούν οι διεθνείς δεσμεύσεις για το κλίμα, ικανοποιώντας ταυτόχρονα την αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας. Αποτελεί κρίσιμο τμήμα της λύσης για τη μείωση των εκπομπών, την ενίσχυση του ενεργειακού μείγματος και την τόνωση των τοπικών επενδύσεων, καταλήγει η έκθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή