Συμφωνία απελευθέρωσης των οδικών μεταφορών με την Αλβανία

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 17:54
A- A A+

Σε συμφωνία για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, κατέληξαν οι υπουργοί Μεταφορών των δύο χωρών Μιχάλης Λιάπης και Lulzim Basha στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στα Τίρανα.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε οι διμερείς και τράνζιτ άδειες στις εμπορευματικές μεταφορές που ανταλλάσσονται μεταξύ των δύο χωρών, να ισχύουν για δύο χρόνια και για απεριόριστο αριθμό δρομολογίων και σε τέτοιο αριθμό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των δύο χωρών.

Στις επιβατικές μεταφορές συμφωνήθηκε να υπάρξει απεριόριστη αύξηση του αριθμού των δρομολογίων των υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών, καθώς και ίδρυση νέων γραμμών. Παράλληλα, θα ληφθεί μέριμνα για την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές μεταφορές, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να προωθηθεί η συνεργασία σε ορισμένους τομείς, όπως η διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, η εκπαίδευση σε σημαντικούς τομείς των αερομεταφορών, η ασφάλεια πτήσεων και αερολιμένων και άλλα. Οι κ. κ. Λιάπης και Basha υπέγραψαν επίσης διμερή συμφωνία στους τομείς των ταχυδρομείων και των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Τίρανα, ο κ. Λιάπης συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Αλβανικής Κυβέρνησης Rousmali, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή