Εκλογές 2020: Υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα η Ελίζαμπεθ Γουόρνερ

Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 22:00
UPD:22:58
REUTERS/BRIAN SNYDER
A- A A+

Το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 γνωστοποίησε πως θα διεκδικήσει η γερουσιαστής, Ελίζαμπεθ Γουόρνερ.

Η 69χρονη πολιτικός, η οποία εκλέγεται στη Μασαχουσέτη και προέρχεται από την προοδευτική πτέρυγα του κόμματος, κατέστησε γνωστή την απόφασή της από μία ιστορική τοποθεσία, το Λόρενς της Βοστόνης –λίκνο του οργανωμένου εργατικού κινήματος στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής της εκστρατείας αναμένεται να βρεθούν τα αιτήματα των εργαζόμενων για «δίκαιους μισθούς» και «πρόσβαση στην υγεία».

«Αυτή είναι η μάχη της ζωής μας. Η μάχη για να οικοδομήσουμε μια Αμερική όπου τα όνειρα θα είναι εφικτά, μια Αμερική για όλους. Και γι’ αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ: Για να δηλώσω ότι είμαι υποψήφια για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επεσήμανε, ενώπιον των υποστηρικτών της.

EURONEWS

«Πιστεύουμε ότι η Ελίζαμπεθ Γουόρεν είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να γίνει πρόεδρος και να νικήσει τον Τραμπ» σχολίασε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκστρατείας για την Προοδευτική Αλλαγή (PCCC), Άνταμ Γκριν.

Πέραν της στήριξης των εργαζομένων, η ίδια έχει ταχθεί υπέρ της επιβολής φόρου στους 75.000 πλουσιότερους Αμερικανούς.

«Οι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι αντιπαρατίθενται με μια μικρή ομάδα που έχει υπερβολική εξουσία, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στη δημοκρατία μας. Βρισκόμαστε εδώ για να πούμε, φτάνει πια» τόνισε, επιπλέον.

Χαρακτήρισε δε, τον Ντόναλντ Τραμπ ως «προϊόν ενός κάλπικου συστήματος που στηρίζει τους πλούσιους και τους ισχυρούς και πετά λάσπη σε όλους τους άλλους».

Ο διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Αμερικανικού προέδρου, Μπραντ Παρσκέιλ, σε μία πρώτη αντίδραση, ισχυρίστηκε ότι «ο αμερικανικός λαός θα απορρίψει την άτιμη εκστρατεία της».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από DPA, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή