«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Χρυσοβελώνη και «Παραπολιτικών» για την προμήθεια εκλογικού υλικού

Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 19:07
UPD:19:11
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
A- A A+

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ της υφυπουργού Εσωτερικών, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, και της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στον απόηχο δημοσιεύματος της δεύτερης για σύμβαση προμήθειας εκλογικού υλικού.

Τόσο το γραφείο Τύπου της αρμόδιας υφυπουργού, όσο και το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησαν στη διάψευση του επίμαχου δημοσιεύματος, χαρακτηρίζοντάς το ως «κακοστημένο, συκοφαντικό και παντελώς αναληθές».

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο της εφημερίδας ισχυρίζεται ότι συνεργάτης της κα Χρυσοβελώνη έλαβε, με απευθείας ανάθεση, τη σύμβαση για την προμήθεια των απαιτούμενων παραβάν εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου. 

«Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, από την αρχή μέχρι το τέλος, δημοσιοποιεί αληθή γεγονότα» διαμηνύει, σε κάθε τόνο, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και οι δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι υπογράφουν το επίμαχο δημοσίευμα.

Και συνεχίζουν: «Προκαλούμε όποιον αντιλαμβάνεται ότι το δημοσίευμα έχει έστω και μια αναληθή λέξη ή φράση και είναι εκτός της συνταγματικά κατοχυρωμένης νομικής έννοιας του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος και του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια».

Διαβεβαιώνουν δε, ότι «προτιθέμεθα να προσκομίσουμε όλα τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από την έρευνα μας στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές».

«Λυπούμαστε και αντιλαμβανόμαστε ότι φέραμε σε δύσκολη θέση, τόσο την κυρία υπουργό - η οποία είναι σαφές ότι κάθε άλλο παρά αμφισβητεί την ουσία του δημοσιεύματος- όσο και τον στενό συνεργάτη και φίλο της, αλλά και την κυβέρνηση» σπεύδουν να προσθέσουν.

Και καταλήγουν: «Δυστυχώς για αυτούς το δημοσιογραφικό μας καθήκον για την ενημέρωση του ελληνικού λαού είναι πάνω απ’ όλα».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή