ATEbank: Διευκρινίσεις για τηλεοπτικό σταθμό Seven

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2006 13:11
A- A A+

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στη μεταβίβαση της επιχείρησης του τηλεοπτικού σταθμού SEVEN σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Αλαφούζου, η Διοίκηση της ATEbank ανακοινώνει τα εξής:

«1.Η ΑΤΕbank δεν είναι ούτε υπήρξε μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού SEVEN και δεν συμμετέχει στη διοίκησή της (διεκδίκησε δικαστικά το διορισμό προσωρινής διοίκησης, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές δίκες). Ούτε βέβαια πούλησε ή μπορούσε να πωλήσει μετοχές ή περιουσιακά στοιχεία του SEVEN.

2. Η ΑΤΕbank είναι ενεχυρούχος 350.000 μετοχών (ποσοστό 35%) του τηλεοπτικού σταθμού SEVEN, ιδιοκτησίας των εταιριών COSMOROUT και RIVERINA, αντίστοιχα. Το ενέχυρο αυτό παρασχέθηκε προς διασφάλιση μετοχοδανείου του Γ. Μπατατούδη, που χορηγήθηκε από την Τράπεζα το Μάρτιο του 2000. Στο πλαίσιο ρευστοποίησης των απαιτήσεών της η ATEbank προέβη σε σειρά δικαστικών μέτρων και ενεργειών, με αποτέλεσμα να ανοιγεί με το SEVEN, τους μετόχους της κλπ. πληθώρα δικών (μεταξύ των οποίων και αμφισβήτησης του παρασχεθέντος ενεχύρου) που εκκρεμούν.

3. Στην ATEbank, ως ενεχυρούχο του 35% των μετοχών του SEVEN, υποβλήθηκε έγγραφη πρόταση από την εταιρία ΕΙΔΗΣΕΙΣ NTOT ΚΟΜ, η οποία είχε προσυμφωνήσει με τον τηλεοπτικό σταθμό SEVEN και τους μετόχους της για την αγορά της επιχείρησής του, προκειμένου να παρασχεθεί η συγκατάθεση της Τράπεζας στη συναλλαγή αυτή, έναντι ποσού που θα αχθεί σε πίστωση των οφειλών που διασφαλίζει το πιο πάνω ενέχυρο.

Η Τράπεζα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες της και ικανότατα και έμπειρα στελέχη τους, εξέτασε το αίτημα και λαμβάνοντας υπόψη και εκτιμώντας όλα τα δεδομένα, τους υφιστάμενους κινδύνους και την οικονομική κατάσταση και αξία της μετοχής του SEVEN, διαπραγματεύτηκε σκληρά και με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα της ΑΤΕ με την υποψήφια αγοράστρια προκειμένου να επιτύχει τους συμφερότερους γι’ αυτήν όρους.

Στο πλαίσιο αυτό και ύστερα από πρόσφατη αποτίμηση που ζήτησε και έλαβε η ίδια η Τράπεζα από διεθνή ελεγκτική εταιρία, συμφωνήθηκε η αγοράστρια εταιρία ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝTΟΤ ΚΟΜ να αναδεχθεί σωρευτικά και να καταβάλει άμεσα (τηρώντας μάλιστα το ποσό αυτό στη διάθεση της ΑΤΕ σε λογαριασμό που ζητήθηκε και ανοίχθηκε σ’ αυτήν) ποσό 2.200.000 Ευρώ από το υφιστάμενο χρέος που διασφάλιζε το παραπάνω ενέχυρο. Το ποσό αυτό θα αχθεί σε ισόποση πίστωση της υφιστάμενης οφειλής που διασφαλίζεται. Παράλληλα η ΑΤΕ, ως ενεχυρούχος του 35% των μετοχών του SEVEN, συμφώνησε να συναινέσει προκειμένου οι εγγυήτριες εταιρίες COSMOROUT και RIVERINA, να παραστούν για τις ενεχυριασμένες μετοχές και να ψηφίσουν κατά την κρίση τους στη Γενική Συνέλευση των μετόχων σχετικά με το θέμα της μεταβίβασης της επιχείρησης του SEVEN στον αγοραστή. Το Γενικό Συμβούλιο της τράπεζας, στη συνεδρίαση της 6-4-06, αποδέχθηκε τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας και αποφάσισε τα παραπάνω. Η απόφαση αυτή κρίνεται απόλυτα συμφέρουσα και αναγκαία για τα συμφέροντα της Τράπεζας. Έτσι η Τράπεζα εισέπραξε ένα απόλυτα εύλογο και συμφέρον γι’ αυτήν ποσό σε ισόποση πίστωση των υφιστάμενων απαιτήσεών της από ληξιπρόθεσμα μετοχοδάνεια που είχαν χορηγηθεί αλόγιστα τον Μάρτιο του 2000».

Προτεινόμενα για εσάς