WSJ: Το Ριάντ ζήτησε τη συνδρομή του Vice για να φτιάξει την εικόνα του

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 15:43
UPD:15:48
shutterstock
A- A A+

Τη συνδρομή του Vice φέρεται να είχε ζητήσει η Σαουδική Αραβία, προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της στον έξω κόσμο. Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Vice Media, Σέιν Σμιθ και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας σε μία βόλτα τους με ιδιωτικό σκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα τον περασμένο Αύγουστο. 

Όπως ανέφεραν πηγές στην αμερικανική εφημερίδα, κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας είχε ήδη προσλάβει το Vice για την παραγωγή ντοκιμαντέρ, που θα προέβαλαν τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, που προωθεί ο πρίγκιπας Μοχάμεντ στο υπερσυντηρητικό βασίλειο. Η νέα πρόταση θα αναβάθμιζε τις σχέσεις με τη σύσταση μίας κοινοπραξίας, κατά τα πρότυπα συνεργασίας του βασιλείου με άλλα μέσα ενημέρωσης της Δύσης. 

Ο διάδοχος του θρόνου ήθελε να χτίσει μία διεθνή αυτοκρατορία μέσων, με την οποία θα πολεμούσε αντιπάλους, αλλά και θα προωθούσε μία καλύτερη εικόνα της χώρας του στη Δύση, όπως ανέφεραν στη WSJ τραπεζίτες, σύμβουλοι και άλλες πηγές με γνώση των σχεδίων. 

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στον απόηχο της καταγγελίας του Τζεφ Μπέζος για απόπειρα εκβιασμού του από το περιοδικό National Enquirer. Σε αυτήν αφήνεται να εννοηθεί ότι ένα από τα πράγματα, που ενόχλησαν ήταν τα δημοσιεύματα της Washington Post για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι.

Πηγή: WSJ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή