ΣΥΝ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν την Τ.Α. αιχμάλωτη του δικομματισμού

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2006 15:13
A- A A+

«Η θέσπιση του 42%, όχι μόνον ανατρέπει την θέληση των τοπικών κοινωνιών και οδηγεί εκτός αυτοδιοίκησης πρόσωπα και συλλογικότητες μη υποτακτικά σε κομματικά κελεύσματα, αλλά, κυρίως, περιορίζει τη λαϊκή νομιμοποίηση και τη δυνατότητα των εκλεγμένων δημάρχων και νομαρχών να συνεργάζονται σε ένα χώρο που η συνεργασία αποτελεί παράδοση».

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο Βαγγ. Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και περιφερειακή ανάπτυξη, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Η ουσιαστική ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ενίσχυση της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης περνά μέσα από την αποκέντρωση. Κι αυτό σημαίνει αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση εδώ και τώρα και εκλογή δημάρχων και νομαρχών με 50%+1 και συμβούλων με απλή αναλογική», σημείωσε ο κ. Αποστόλου και πρόσθεσε:

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Καραμανλής επαναβεβαίωσε τους στόχους της Ν.Δ., που ασφαλώς συμπίπτουν μ΄ αυτούς του ΠΑΣΟΚ, και που θέλουν τον αυτοδιοικητικό χώρο αιχμάλωτο του δικομματισμού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή