Ακόμη πιο μακριά από την 4η θέση ο Ολυμπιακός

Τρίτη σερί ήττα για τους Πειραιώτες στο Ισραήλ από την Μακάμπι με 65-64
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 23:07
UPD:23:10
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Η συγκλονιστική εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη στο τελευταίο 5λεπτο δεν έφερε τη νίκη στον Ολυμπιακό, καθώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ επιβλήθηκε με 65-64 των «ερυθρόλευκων» και παρέμεινε «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στα play offs της Euroleague.

Τα τρία συνεχόμενα τρίποντα του αρχηγού των Πειραιωτών στην τελευταία περίοδο έφεραν το ελληνικό συγκρότημα μία ανάσα από τη νίκη, καθώς με δικό του μεγάλο τρίποντο στα 17 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έβαλε μπροστά τους «ερυθρόλευκους» με 64-63.

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν, όμως, ήταν αυτός που έμελλε να βάλει την υπογραφή του στο τέλος, καθώς με προσωπική προσπάθεια στα 4 δεύτερα πέτυχε το δίποντο της νίκης των Ισραηλινών. Στην τελευταία επίθεση του ματς, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό, αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την ρακέτα δε βρήκε στόχο και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν δικαιολογημένα.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την 3η συνεχόμενη ήττα στην Euroleague και 10η ήττα σε 22 ματς στην regular season της διοργάνωσης. Πλέον, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η υπόθεση της κατάκτησης της 4ης θέσης που δίνει το πλεονέκτημα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, μετά, μάλιστα, τη νίκη της Αναντολού Εφές επί της Γκραν Κανάρια, που εδραίωσε τους Τούρκους στην 4η θέση (14-8 το ρεκόρ για την ομάδα του Αταμάν).

Στο 10-12 ανέβηκε η Μακάμπι, η οποία μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης από τότε που ανέλαβε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ντέρμπι για γερά νεύρα ήταν το ματς σε όλη τη διάρκειά του. Ντέρμπι που σημαδεύτηκε από τα τραγικά ποσοστά στα μακρινά σουτ και για τις δύο ομάδες, με την Μακάμπι να είναι ελαφρώς καλύτερη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 0/10 τρίποντα, ενώ 1/11 είχε η αντίπαλός του.

Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Σκότι Ουίλμπεκιν, ο οποίος πέτυχε το τελευταίο καλάθι και 17 πόντους συνολικά, ενώ στους 19 σταμάτησε ο Ταρίκ Μπλακ, που έκανε μεγάλη ζημιά μέσα στην ρακέτα του Ολυμπιακού.

Δεν μπόρεσε να φέρει την ανατροπή ο Βασίλης Σπανούλης, που πέτυχε μεγάλα σουτ στο τέλος και με 16 πόντους ήταν ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας. Άλλους τόσους σημείωσε και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος, ο οποίος «σίγησε» στο δεύτερο μέρος.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις