Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτο βήμα πρόκρισης η ΑΕΚ

Με πέναλτι που είδε μόνον ο Σιδηρόπουλος, η Ένωση νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 21:44
UPD:21:53
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Ένα πέναλτι, που δεν έγινε ποτέ, έκρινε το πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου, ανάμεσα στον Ατρόμητο και στην ΑΕΚ.

Με το γκολ του Πόνσε από τα 11 μέτρα, στο 86΄, η Ένωση πέτυχε μεγάλη νίκη στο Περιστέρι με 1-0, στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της.

Η παράβαση που υπέδειξε ο διεθνής ρέφερι, Τάσος Σιδηρόπουλος, πάνω στον Αλμπάνη υπήρξε, μόνο που έγινε εκτός περιοχής! Ο διαιτητής του συνδέσμου Δωδεκανήσου υπέπεσε σε ολέθριο λάθος, από το οποίο κρίθηκε το ματς, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν δικαιολογημένα.

Μάλιστα, οι «κυανόλευκοι» διαμαρτύρονται και για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε, σε χέρι του Χουλτ στο 28΄. Και σε αυτή την περίπτωση ο Σιδηρόπουλος έκανε λάθος, καθώς υπήρξε παράβαση από την πλευρά του Σουηδού, χωρίς να υποδειχθεί!

Το ματς διακόπηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 55΄, για περίπου 20 λεπτά, λόγω πτώσης της τάσης του ρεύματος στο δημοτικό στάδιο Περιστερίου.

Το ματς είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο. Υπήρχε δύναμη, πάθος και δυνατές μονομαχίες, ωστόσο, οι ευκαιρίες που χάθηκαν εκατέρωθεν ήταν πολύ λίγες.

Ο Μανόλο Χιμένεθ στο τρίτο ντεμπούτο του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Σιμόες, παρότι προερχόταν από αγωνιστική απραξία 2,5 μηνών.

Η μοναδική αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους ήταν το σουτ του Μπογέ στο 32΄, μετά από έξοχο συνδυασμό των Λιβάγια, Χουλτ, το οποίο έφυγε άουτ.

Στο 28΄ έγινε η φάση που ο Ατρόμητος διαμαρτύρεται (δικαίως) για πέναλτι σε χέρι του Χουλτ στην περιοχή της ΑΕΚ. Στο 55΄ το ματς διεκόπη για περίπου 20 λεπτά λόγω βλάβης στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου και με την επανέναρξη ο Κάναντι έριξε στο ματς δύο από τους βασικούς που είχε αφήσει στον πάγκο, τον Κουλούρη και τον Ενσικουλού.

Στο 82΄ έγινε η φάση που έμελλε να κρίνει το ματς. Ο Καρασαλίδης ανέτρεψε τον Χρήστο Αλμπάνη έξω από την περιοχή, με τον Σιδηρόπουλο αντί να δίνει το φάουλ να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Πόνσε ευστόχησε κι άνοιξε το σκορ (1-0).

Η λανθασμένη απόφαση του έμεπιρου ρέφερι προκάλεσε πολύ μεγάλη ένταση, τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου, όσο και στους πάγκους των δύο ομάδων με τον Κάναντι να είχε φραστικό επεισόδιο με τον Βασίλη Δημητριάδη.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να απειλήσει με ισοφάριση, καθώς η ΑΕΚ «οχυρώθηκε» μπροστά από την περιοχή του Μπάρκα και δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί ούτε μία επικίνδυνη φάση.

Έτσι, ο Χιμένεθ αναδείχθηκε νικητής στο τρίτο ντεμπούτο του στην Ενωση, όπως είχε κάνει και στα δύο προηγούμενα, το 2010 με τον Αρη και το 2017 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις