Σπ. Δανέλλης: Με τη στάση μας διασφαλίζεται η δεδηλωμένη της κυβέρνησης

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 14:11
UPD:14:16
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Είναι αρκούντως υποκριτικό Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, που ουσιαστικά λεηλάτησαν άλλα κόμματα, όπως το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, εντάσσοντας βουλευτές τους στις δικές τους ΚΟ, να ασκούν κριτική και να μιλούν σήμερα με τον τρόπο που αναφέρονται σε εμάς» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Δανέλλης.

«Δεν έφυγα εγώ από το κόμμα μου, εκείνο με διέγραψε. Και το έκανε γιατί του έδωσα την ευκαιρία να κάνει το πατριωτικό του καθήκον, να υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι κάτι που θεωρούσε, και σήμερα σωστά επαίρεται ότι ήταν η εθνικά επωφελής, εθνικά ορθή, πράξη. Εάν δεν έδινα την ψήφο εμπιστοσύνης, οι Πρέσπες δεν θα έρχονταν στη Βουλή, γιατί δεν θα υπήρχε κυβέρνηση να της φέρει. Αυτός ήταν ο λόγος της διαγραφής μου» υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο «105,5 Στο Κόκκινο», ο κ. Δανέλλης.

«Η περίεργη, ανορθόδοξη διαδικασία» που, όπως λέει η αντιπολίτευση, ακολούθησε ο ίδιος και άλλοι πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές με την πρόθεση καταμέτρησης της θετικής ψήφου τους μαζί με αυτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ώστε να διασφαλίζεται η «δεδηλωμένη» της κυβέρνησης, κατά τον κ. Δανέλλη «ακολουθεί μια σειρά τακτικισμών, ανορθόδοξων πράξεων της αντιπολίτευσης». Όπως εξήγησε, «πριν από 10 ημέρες δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και συνέχισε η κοινοβουλευτική περίοδος ομαλά. Αυτό σταματάει όταν ήρθε το πρώτο νομοσχέδιο, για το ΑΣΕΠ, με την αντιπολίτευση να εγείρει ενστάσεις για το αν η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία, να αμφισβητεί τη "δεδηλωμένη" που είχε διαπιστωθεί ότι έχει λίγες ημέρες πριν».

«Το κυρίως θέμα, το γενικότερο, είναι ότι ένας βουλευτής, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, έχει το απεριόριστο δικαίωμα και υποχρέωση να δρα σύμφωνα με τη συνείδησή του» τόνισε ο κ. Δανέλλης, επαναλαμβάνοντας τη θέση αυτή που είχε πάρει και «σε ανύποπτο χρόνο, όταν βουλευτές μας έφευγαν από το Ποτάμι και εντάσσονταν σε κοινοβουλευτικές ομάδες άλλων κομμάτων». Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο βουλευτής «δεν έχει το δικαίωμα να πάρει την έδρα από ένα κόμμα και να τη μεταφέρει σε ένα άλλο, γιατί αυτό διαφοροποιεί τη λαϊκή βούληση όπως εκφράζεται με την ψήφιση των κομμάτων».

«Γίνεται εκεί ένα σόου απίστευτο, με τρομερή ένταση, μια κλιμάκωση που δεν περίμενε κανείς για ένα νομοσχέδιο όπου δεν υπήρχαν διαφοροποιήσεις ισχυρές, για τα μάτια του κόσμου και τη δημιουργία εντυπώσεων. Στη συνέχεια, η αντιπολίτευση υιοθετεί τις πρακτικές Καμμένου, τις πρακτικές της "γκαζόζας" και τις αναδεικνύει. Και έρχεται το κλείσιμο αυτής της απίστευτης εικόνας και πρακτικής, με αυτό που προβλέπει η Δημοκρατία: την ψήφιση του νομοσχεδίου και επί της αρχής και όλων των άρθρων με ονομαστική ψήφο, τελευταίο σκαλοπάτι για να αποδειχθεί ότι υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία, και παίρνει από 155 μέχρι 220 ψήφους» είπε ο κ. Δανέλλης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή