Στη Χάλκη ο Αλ. Τσίπρας

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 11:52
UPD:13:00
REUTERS/MURAD SEZER
A- A A+

Σε λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, παρέστη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τον κ. Τσίπρα και την σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα υποδέχθηκε στην είσοδο της Μονής ο Ηγούμενος Χάλκης και Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.

Ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενώ αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

EURONEWS
Συνάντηση με Γιλντιρίμ

Μετά τη Χάλκη ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα ξεναγηθεί μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν πρόεδρο της Βουλής, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί του αξιώματός του ώστε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στις εκλογές της άνοιξης.

Αλ. Τσίπρας: Στην Αγία Σοφία αισθάνεται κανείς το βάρος της ιστορίας

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στην Αγία Σοφία. Με ανάρτησή του στο Twitter ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την επίσκεψή του.

«Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κατά την επίσκεψη στην Αγία Σοφία, μνημείο του βυζαντινού πολιτισμού, της ορθοδοξίας και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Εδώ αισθάνεται κανείς το βάρος της ιστορίας» έγραψε ο Πρωθυπουργός.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή