Κινητοποιήσεις των συμβασιούχων την Πέμπτη

Κατά την εκδίκαση κρίσιμης για τη μονιμονιμοποίησή τους υπόθεσης στην Ολομέλεια του Α.Π.
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2006 15:29
A- A A+

Σε κινητοποιήσεις καλούν οι Οργανώσεις των Συμβασιούχων την Πέμπτη 13 Απριλίου οπότε συζητείται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κρίσιμη υπόθεση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Πρόκειται για την αίτηση αναίρεσης του Δήμου Σικυωνίων κατά συμβασιούχου των ΚΕΠ και της απόφασης δικαστηρίου που αναγνώρισε ότι η σύμβασή της δεν ήταν σύμβαση έργου, αλλά σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη μονιμοποίησή της.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση φθάνει στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόσθετη παρέμβαση του ελληνικού Δημοσίου υπέρ του δήμου και κατά της συμβασιούχου.

Σύμφωνα με το νομικό συνεργάτη της ΓΣΕΕ κ. Νικολιτσόπουλο είναι προφανής η επιδίωξη του Δημοσίου να αποκλείσει οριστικά και αμετάκλητα, με τη βούλα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, τη δυνατότητα δικαστικής δικαίωσης όλων των συμβασιούχων.

Οι συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης σημείωσε ο κ. Νικολιτσόπουλος, θα είναι καθοριστικές για το σύνολο των συμβασιούχων της χώρας: Θα κριθεί κατά πόσον είναι δυνατή πλέον η δικαστική προστασία τους. Θα κριθεί η μετονομασία τους σε εργολάβους με συνέπεια να μην εφαρμόζεται σε αυτούς το προστατευτικό εργατικό δίκαιο, να μην συνυπολογίζονται στις αποδοχές τους τα δώρα εορτών και τα επιδόματα αδείας, να μην έχουν δυνατότητα συνδικαλιστικής δράσης και κυρίως να μην προστατεύεται η απασχόλησή τους.

Στην κινητοποίηση της Πέμπτης καλούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στα ΚΕΠ, αλλά τάσσονται στο πλευρό τους και οι άλλες οργανώσεις των συμβασιούχων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή