Παράνομες αποφυλακίσεις: Ένσταση ακυρότητας από εμπλεκόμενο

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 19:36
UPD:19:44
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
A- A A+

Ένσταση ακυρότητας υπέβαλε ισοβίτης ο οποίος φέρεται ότι αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση πλαστών πιστοποιητικών.

Στην ένστασή του καταγγέλλει ως μη νόμιμη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την άρση απορρήτου από τις αρμόδιες αρχές, υποστηρίζοντας ότι οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ «αποτελούν παράνομο αποδεικτικό υλικό».

Όπως, υποστηρίζει δεν υπήρξε διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα της ΕΥΠ, η οποία να εγκρίθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών. Παράλληλα, δηλώνει ότι δεν είχε υπάρξει καν άρση απορρήτου εκείνο το χρονικό διάστημα για τα τηλέφωνα των φυσικών προσώπων που φέρονται να συνομιλούν. «Επομένως πρόκειται ξεκάθαρα για παράνομες καταγραφές της ΕΥΠ (!)» καταλήγει, επισημαίνοντας με νόημα πως «τόσο η υποκλοπή προφορικών/τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, όσο και η χρήση τέτοιου υλικού συνιστούν ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, απειλούμενα με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών».

Για τους λόγους αυτούς ζητεί να εξαχθούν από τη δικογραφία τα «παρανόμως» καταγραφέντα υλικά (τηλεφωνικές επικοινωνίες) και να κληθεί εκ νέου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ως «ύποπτος» τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να καταθέσουν 16 εμπλεκόμενοι στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται με αφορμή την αποφυλάκιση Φλώρου. Για την υπόθεση έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις γιατροί, υπάλληλοι του ΚΕΠΑ, του ΙΚΑ κι ένας δικηγόρος, για σειρά αξιόποινων πράξεων όπως εγκληματική οργάνωση, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή