«Προπόνηση» στο Λαύριο ο Παναθηναϊκός ενόψει Φενέρ

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 17:39
UPD:17:43
INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Την ευκαιρία να κάνει μία δυνατή προπόνηση ενόψει των υποχρεώσεων που ακολουθούν στην Euroleague, είχε σήμερα (4/02) ο Παναθηναϊκός κόντρα στο Λαύριο.

Οι «πράσινοι» χωρίς να «φορτσάρουν» ιδιαίτερα επιβλήθηκαν άνετα με 80-55 εκτός έδρας, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 16ης αγωνιστικής της Α1.

Το «τριφύλλι» διεύρυνε το αήττητο σερί του σε 15 αγώνες και, πλέον, απομένει το εξ αναβολής ματς με τον Κολοσσό στην Ρόδο (24/02), προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος (σε περίπτωση νίκης).

Ο Παναθηναϊκός, παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε σε ένα ακόμη επίσημο ματς (Πέιν, Λάνγκφορντ, Παππάς, Γκιστ) δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες και στο δεύτερο μέρος έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στον αγώνα (στο ημίχρονο προηγήθηκε με 41-31).

Ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας, Ρικ Πιτίνο, ξεκούρασε τον Τζέιμς Γκιστ και είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα ενόψει του μεγάλου αγώνα που ακολουθεί στην 21η αγωνιστική της Euroleague με την πρωτοπόρο, Φενέρμπαχτσε, στην Κωνσταντινούπολη.

Αξίζει να επισημανθεί ότι με τη σημερινή το «τριφύλλι» έφτασε τις 600 νίκες στην κανονική περίοδο του ελληνικού πρωταθλήματος. 

Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν οι ΝτεΣόν Τόμας (16π., 11ρ.) και Ντίνος Μήτογλου (12π., 10ρ.). Σε ένα ακόμη ματς η «αχίλλειος πτέρνα» των «πρασίνων» ήταν η αστοχία έξω από τα 6.75. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός πως στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε 1/10 τρίποντα, με το ποσοστό να διορθώνεται κάπως μετά τα 5/10 της τρίτης περιόδου.

Εκτός του Γκιστ, που δεν αγωνίστηκε καθόλου, ο Πιτίνο έδωσε μόλις 15 λεπτά συμμετοχής στον Νικ Καλάθη, προκειμένου ο τελευταίος να είναι πιο «φρέσκος» στην Πόλη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (8/02, 19:45).

Το Λαύριο πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά δεν απέφυγε την 12η ήττα. Μεσολαβεί η διακοπή του πρωταθλήματος (ακολουθούν οι αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου), και στο διάστημα αυτό η ομάδα του Χρήστου Σερέλη θα έχει την ευκαιρία να ανασυνταχθεί και να παρουσιαστεί πιο δυνατή στη συνέχεια.

Κορυφαίος των γηπεδούχων ήταν ο Ντορόν Λαμπ (18π.), ενώ ο Μιχάλης Λούντζης τελείωσε το ματς με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ απέναντι στην ομάδα που ανήκει (παίζει ως δανεικός στο Λαύριο).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις