Ο Γκουαϊδό καλεί τη Ρώμη να τον στηρίξει

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 15:32
UPD:15:34
EPA/Miguel Gutierrez
A- A A+

Ό,τι μπορεί, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξη και της Ιταλίας, θα έκανε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό. Η Ρώμη περιλαμβάνεται στις χώρες που σήμερα δεν προέβησαν σε ξεχωριστή ανακοίνωση για την αναγνώριση του Γκουαϊδό ως μεταβατικού πρέδρου σε αντίδραση με δέκα χώρες που αναγνώρισαν στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης το νόμιμο δικαίωμα να διεξαγάγει προεδρικές εκλογές.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε η ιταλική κυβέρνηση να προσθέσει την υποστήριξή της, που είναι είναι πολύ σημαντική για εμάς, σε αυτή που εκφράστηκε από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Γκουαϊδό στην «Corriere della Sera».

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζο Ματαρέλα, ο ρόλος του οποίου είναι κυρίως τελετουργικός και συνήθως παραμένει μακριά από την καθημερινή πολιτική, κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει στην άκρη τις διαφορές της και να εκφράσει υποστήριξη προς τον Γκουαϊδό.

EURONEWS

«Πρέπει να επιδείξουμε ευθύνη και σαφήνεια με μια κοινή γραμμή την οποία έχουν υιοθετήσει όλοι οι εταίροι και σύμμαχοί μας στην Ε.Ε.», δήλωσε ο Ματαρέλα σήμερα στη Ρώμη.

Οι Βενεζουελανοί ιταλικής καταγωγής αποτελούν μια μεγάλη και με επιρροή ομάδα στη νοτιοαμερικανική χώρα.

«Η επιβολή τελεσιγράφων, κυρώσεων, το πάγωμα των αγαθών της Βενεζουέλας. Αυτά μπορεί να σημαίνουν πως ανοίγει ο δρόμος για μια στρατιωτική επέμβαση», δήλωσε ο Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, εξέχουσα προσωπικότητα του Κινήματος Πέντε Αστέρων, του ενός από τα δύο κόμματα που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι. «Ο Μαδούρο είναι ένας από τους τελευταίους αριστερούς δικτάτορες που έχουν απομείνει και κυβερνά με τη χρήση βίας και κάνει τον λαό του να λιμοκτονεί. Η ελπίδα είναι πως θα διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές το συντομότερο δυνατό», ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του ο επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή