Ν.Δ: Ο Ν. Βούτσης να μην εγείρει ζήτημα αλλαγής του Κανονισμού

«O Πρωθυπουργός χρειάστηκε μία εβδομάδα για να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό του κ. Καμμένου»
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 14:15
UPD:14:28
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για τη Ν.Δ. δεν τίθεται θέμα αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής, δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, καλώντας τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση «να σεβαστεί τον θεσμικό του ρόλο» και «να μην εγείρει τέτοιο ζήτημα».

Σχολιάζοντας την επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της Βουλής, η κ. Σπυράκη επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα λέγοντας ότι χρειάστηκε μία εβδομάδα για να αποφασίσει «πώς θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό του κ. Καμμένου». Τελικά ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να μην αλλάξει τον Κανονισμό όταν πριν από μία εβδομάδα ο εκπρόσωπός του έλεγε άλλα, παρατήρησε, προσθέτοντας ότι «ο εκβιαζόμενος πρωθυπουργός που βασίζεται στις διαθέσεις της κ. Μεγαλοοικονόμου και του κ. Παπαχριστόπουλου απευθύνεται στον Πρόεδρο της Βουλής σαν να είναι υφιστάμενός του αγνοώντας ότι η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση την Βουλή».

Σημείωσε παράλληλα ότι ο κ. Τσίπρας «το μόνο που κατάφερε με όλη αυτή τη διαδικασία να πιστοποιήσει, είναι ότι η πλειοψηφία του είναι μια ευκαιριακή πλειοψηφία και ότι είναι έτοιμος να ενδώσει στις απαιτήσεις του άλλοτε αναντικατάστατου εταίρου του».

Υπογράμμισε ακόμη πως «όσο νωρίτερα στηθούν εθνικές κάλπες τόσο καλύτερα, για να τελειώσει αυτή η αβεβαιότητα, για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να σταματήσει αυτή η παρακμιακή κατάσταση που δεν ωφελεί τον τόπο και που βλάπτει προφανώς όλους τους Έλληνες».

Σε ό,τι αφορά στο πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ είπε ότι η Ν.Δ. θα το καταψηφίσει. Σχολιάζοντας δε «τις κραυγές απελπισίας του κ. Καμμένου» παρατήρησε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «είχε όλη την ευκαιρία να μη φτάσουμε στο σημείο να συζητά η Βουλή των Ελλήνων το πρωτόκολλο ένταξης και να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ. πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά δεν το έκανε». «Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή