Βράβευση Παπούλια, Καραμανλή και Μπενάκη-Ψαρούδα από τους AHEPAns

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2006 18:12
A- A A+

Με στόχο τη συσπείρωση του Ελληνισμού και την περαιτέρω σύσφιγξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η παλαιότερη, και πολυπληθέστερη (80.000 μέλη) ελληνοαμερικανική οργάνωση, AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association), βρίσκεται στην Αθήνα, όπου φέτος πραγματοποιείται το ετήσιο Ελληνοαμερικανικό Forum.

Απόψε σε επίσημο δείπνο θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις στους κορυφαίους εκπροσώπους της Ελληνικής Δημοκρατίας, το «βραβείο Ελληνισμού» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, το «βραβείο Σωκράτης» στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και το «βραβείο Περικλής» στην πρόεδρο της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα.

Τα έσοδα από το αποψινό δείπνο θα διατεθούν εν μέρει στο Γηροκομείο Μπαλουκλή της Κωσταντινούπολης.

Ομιλητές, μεταξύ άλλων, θα είναι ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τσάρλς Ρις, ο Γενικός Πρόξενος Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Nicholas Greanias, από πλευράς της AHEPA ο ύπατος πρόεδρος Gus J James, ο επικεφαλής του Ελληνοαμερικανικού Forum 2006 και πρώην ύπατος πρόεδρος Steve Betzelos, ο διοικητής Ελλάδας Alfred Barich, οι υπουργοί Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης και Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Λάζαρος Εφραίμογλου.

Μετά από ολιγοήμερη επίσκεψη στη Λάρνακα και στη Λευκωσία, οι AHEPAns θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη τη Μεγάλη Δευτέρα 17 Απριλίου 2006. Μέρος των εσόδων της συναυλίας «Μουσική του 20ού αιώνα σε Βυζαντινά Ιχνη» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη Μεγάλη Δευτέρα, θα διατεθεί στο Ογκολογικό Τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή