Συνεδρίαση του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ, νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2001 07:12
UPD:07:17
A- A A+

Με αντικείμενο τον πολιτικό σχεδιασμό, συνεδρίασε χθες το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Κώστα Σημίτη. «Πρέπει να θέσουμε τέρμα στις συζητήσεις που δημιουργούν εσφαλμένες εικόνες για τις μεταξύ μας σχέσεις. Το έργο μας είναι η προτεραιότητά μας», τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο γραμματέας του κινήματος, Κώστας Λαλιώτης, παρουσίασε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Metron Analysis, που πραγματοποιήθηκε από 11 έως 23 Νοεμβρίου για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 46,7% έναντι 36,3% του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο ερώτημα ποιός είναι ο πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός, το προβάδισμα έχει ο Κώστας Σημίτης με 38,1% και ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής με 31,9%. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 37,5% έναντι 32,2% του ΠΑΣΟΚ. Η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος έχει ανέλθει στο 76,1% παρουσιάζοντας άνοδο 15 ποσοστιαίων μονάδων από τον Μάϊο. Τέλος, στο επίμαχο θέμα του ανοίγματος των λογαριασμών λιβεριανής εταιρείας, που έχει ζητήσει ο κ. Λαλιώτης, το 73,6% τάσσεται υπέρ και μόνο το 8% κατά.

«Είναι μία δημοσκόπηση την οποία χρησιμοποιεί ο κ. Λαλιώτης, ο οποίος πια στον πανικό του καταφεύγει σε κάθε μέσο και κάθε μέτρο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο Κέντρο Πολιτικών Ερευνών και Επικοινωνίας, τόνισε ότι συμφωνεί με την πρόταση του Αρη Σπηλιωτόπουλου, για υποψηφιότητα του Στέφανου Μάνου στον δήμο της Αθήνας, προσθέτοντας ότι θα στεναχωρηθεί εάν ο κ. Μάνος θα είναι υποψήφιος μόνο από τη Ν.Δ. και όχι και από το ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή