Μυτιλήνη: Δεκάδες αναβολές στα δικαστήρια από την αποχή των δικηγόρων

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 08:21
UPD:08:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Στην αναβολή δεκάδων υποθέσεων στα δικαστήρια της Μυτιλήνης έχει οδηγήσει η αποχή των δικηγόρων, που συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα, με αίτημα στον Αρειο Πάγο την άμεση απομάκρυνση πρωτοδίκη από τις αίθουσες των δικαστηρίων της Λέσβου.

Στη συγκεκριμένη πρωτοδίκη οι δικηγόροι επισυνάπτουν κατηγορίες πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων της, αλλά και κακή συμπεριφορά στους εμπλεκόμενους στις διαδικασίες απονομής της δικαιοσύνης, δικηγόρους και άλλους διάδικους.

Με τη συνέχιση της αποχής τους, η οποία αποφασίστηκε την περασμένη Παρασκευή από τη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου, οι δικηγόροι διεκδικούν επίσης την άμεση απόσπαση πρωτοδίκη στη Μυτιλήνη για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στο Πρωτοδικείο, οι οποίες προέκυψαν από άδειες πρωτοδικών για διάφορους λόγους αλλά και από την απόσπαση άλλων από το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης.

Αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου θα ζητήσει συνάντηση τις επόμενες μέρες με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, διεκδικώντας την επίλυση των ζητημάτων που θέτουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή