Όσκαρ: Βραβείο - προάγγελος για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, μοντέρ του Λάνθιμου

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 07:00
UPD:17:54
A- A A+

Ένα βραβείο που, ίσως, ανοίξει τον δρόμο ακόμη για ένα Όσκαρ απέσπασε ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, που  έχει κάνει το μοντάζ στην ταινία  «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο Έλληνας μοντέρ απέσπασε το βραβείο «Eddie» για το καλύτερο μοντάζ σε κωμική ταινία κατά την απονομή της Αμερικανικής Ένωσης Μοντέρ Κινηματογράφου (ACE - American Cinema Editors), κάτι που του δίνει το προβάδισμα από τους συναδέλφους του στο «Πράσινο Βιβλίο» και «Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία».

Ο Μαυροψαρίδης, μόνιμος εδώ και χρόνια συνεργάτης του Λάνθιμου, είναι υποψήφιος για ένα από τα 10 Όσκαρ που διεκδικεί το «The Favourite»,  που πέρα από τις ερμηνείες -α΄ γυναικείος ρόλος για την Ολίβια Κόλμαν και β΄ γυναικείος για την Ρέιτσελ Βάις και την Έμα Στόουν-  έχει δυνατές υποψηφιότητες και σε τεχνικά βραβεία.  

Μεγάλος νικητής στα βραβεία της Ένωσης ήταν -στην κατηγορία Δραματικής Ταινίας- ο Τζον Ότμαν, μοντέρ του «Bohemian Rhapsody», που κέρδισε το βραβείο αφήνοντας πίσω τον Αλφόνσο Κουαρόν («Ρόμα») και τον Mπάρι Αλεξάντερ Μπράουν («BlacKkKlansman: H Παρείσφρηση»). Πολλές φορές, η βράβευση από μια Ένωση δείχνει μια τάση και στην βραδιά των Όσκαρ.

Ωστόσο, για το χρυσό αγαλματάκι σε κάθε κατηγορία ψηφίζουν όλα τα μέλη της Ακαδημίας, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και τεχνικοί, και αυτό  μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικά αποτελέσματα σε σχέση με τα βραβεία  των Ενώσεων.
Η 91η τελετή απονομής των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στο Dolby Theatre του Χόλυγουντ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς