Μπάσκετ: Λυτρωτής Βασιλόπουλος, νίκησαν Άρης και Κύμη

Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 18:17
UPD:18:20
INTIME SPORTS/ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
A- A A+

Με τρίποντο του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στην εκπνοή, το Περιστέρι απέφυγε in extremis την τέταρτη συνεχή ήττα στο πρωτάθλημα, νικώντας τον Χολαργό με 76-75 στο «Αντώνης Τρίτσης», στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής.

Να σημειωθεί ότι ο Χολαργός είχε προσπεράσει 75-73 με τρίποντο του Φιτζπάτιρκ στα 6΄΄ πριν τη λήξη, ενώ είχαν προηγηθεί 2/2 βολές του Βασιλόπουλου.

Με τη νίκη αυτή μπήκε τέλος στο αρνητικό σερί 3-0 (από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Προμηθέα Πατρών) για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, που σημείωσε την 11η νίκη της και συνεχίζει να διεκδικεί την τρίτη θέση, ενώ ο Χολαργός γνώρισε την όγδοη ήττα του.

Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη, καθώς επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 79-56 στο Αλεξάνδρειο και αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά στις νίκες, καλύπτοντας παράλληλα τη διαφορά από το πρώτο παιχνίδι.

Οι «κιτρινόμαυροι», που σημείωσαν 53 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και δέχθηκαν μόλις πέντε στην τελευταία περίοδο, έφτασαν τις έξι νίκες και είναι τρεις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αντίθετα, ο Πανιώνιος με την όγδοη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα παραμένει στις τρεις νίκες και στην επικίνδυνη ζώνη.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μποχωρίδης (15π., 7 ριμπ., 1κλ.), ενώ ξεχώρισαν κα οι Χάρις (11π.), Κάιζερ (11π., 9 ριμπ), την ώρα που από τους «κυανέρυθρους» προσπάθησαν περισσότερο Παπαντωνίου (13π. 3 ριμπ..) και Μπέρι (12π., 6 ριμπ.).

Πάνω από την επικίνδυνη ζώνη ανέβηκε η Κύμη, μετά την επικράτησή της με 91-86 επί του Κολοσσού στη Χαλκίδα. Οι Ευβοιώτες έφτασαν τις τέσσερις νίκες, δύο περισσότερες από την ομάδα της Ρόδου που παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Κολοσσός, ωστόσο, κατάφερε να προφυλάξει το +7 από το παιχνίδι του πρώτου γύρου, έχοντας έτσι το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με την Κύμη.

Η τριάδα Γουάσινγκτον, Σαγκς και Λιούις σημείωσε 59 πόντους ενώ πολλές βοήθειες έδωσε, στο ντεμπούτο του, ο Καρινιάουσκας. Ο Μπράουνινγκ με 22 πόντους και ο Πίνκστον με 18 ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την ομάδα της Ρόδου, που πλησίασε ως και στους τρεις πόντους στο τελευταίο δίλεπτο αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις