Β. Κικίλιας: Κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Βούτσης

Η Ν.Δ. έχει έτοιμα όλα τα όπλα της, όμως «για το πότε και το τι, θα αποφασίσει ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης»
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 10:45
UPD:15:15
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

«Ο Νίκος Βούτσης λειτουργεί ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο», κατήγγειλε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής εναντίον του για τη σχεδιαζόμενη τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής.

Η τροποποίηση που φέρεται να ετοιμάζει ο κ. Βούτσης πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα, προκειμένου οι κ. Θεοδωράκης και Καμμένος να μη χάσουν τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Η Ν.Δ. θα αντιδράσει σθεναρά προκειμένου να υπερασπιστεί τον κοινοβουλευτισμό» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας, 
διευκρινίζοντας ότι η ΝΔ έχει έτοιμα όλα τα όπλα της, όμως «για το πότε και το τι, θα αποφασίσει ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης». 

Αναφερόμενος επίσης στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, ο κ. Κικίλιας προειδοποίησε ότι «κινδυνεύουμε με εθνική τραγωδία αν πάει να λύσει τα ελληνοτουρκικά όπως το Σκοπιανό». 

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να μη συναινέσει σε αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ απηύθυνε από την Πάτρα την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ελπίζω ειλικρινά ότι ο πρόεδρος της Βουλής, θα συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και δεν θα συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στον απόηχο της προτροπής του κ. Βούτση στον κ. Παπαχριστόπουλο να μην υποβάλει την παραίτησή του και να μην παραδώσει τη βουλευτική του έδρα με το αιτιολογικό ότι πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα, απερίσπαστη η ολομέλεια της Βουλής να ψηφίσει το πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή